avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minori

Buna ziua,

Am divortat de curand, mai exact pe data de 12 mai 2008 s-a pronuntat divortul. Pe data de 30 iunie ac, hotararea a venit acasa prin posta. Divortul nu a fost unul usor, in sensul ca tot timpul am fost amenintata de fostul meu sor, injurata, etc. Prin hotarare mi s-au incredintat cei doi copii rezultati din casatorie in varsta de 4, respectiv 2 ani, plata pensiei de intretinere si revenirea la numele anterior casatoriei. Intrebarea mea este: cum se poate stabili un program de vizita cu tatal copiilor. program pe care mi-l tot cere insistent (vreau sa spun ca el nu a mai vazut copiii de la Florii iar acum este din ce in ce mai "ingrijorat" de soarta lor :-/). Ar trebui sa ma duc sa depun o cerere la instanta prin care sa fie stabilit programul (asta si pentru a evita cumva sacaielile, amenintarile lui) ? Va multumesc frumos !
Buna ziua,

in mod normal ar trebui ca tatal sa solicite stabilirea programului de vizitare, in cazul in care nu reusiti sa ajungeti la un acord amiabil in aceasta privinta.

succes

George
Si eu opinez in sensul celor aratate mai sus de George.
Este nefiresc sa cereti dvs stabilirea unui program de vizitare al minorilor.Instanta va poate respinge cererea.
Sa solicite tatal programul de vizitare si sa suporte el costurile legate de proces si nu dvs.
Daca vrea cu adevarat sa vada copii poate sa ceara in justitie.

avocat Claudiu Lascoschi
Doamna, incercati sa stabiliti un program de comun acord. Asa, la mica intelegere.

Instanta nu va poate respinge cererea, ci sigur o va respinge ca introdusa de o persoana lipsita de interes... Astfel, nu pot eu sa cer drreptul altuia, aceasta ar fi explicatia...
Nu este suta la suta sigur ca instanta va respinge cererea.
Argumente exista pentru a fi inlaturata exceptia lipsei de interes invocata de instanta.Depinde de felul in care este prezentata problema de avocat.Fara avocat in instanta nu cred ca aveti sanse.
Si cum avocatul trebuie platit, pentru a face economie este mai indicat sa il lasati pe el sa deschida proces.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu puteti sa formulati cerere in numele sotului. Este un drept personal. Se va invoca de catre instanta, exceptia lipsei de interes, si va respinge actiunea. Am mai raspuns la o astfel de intrebare. Puteti verifica. :)

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor de un an lili5 lili5 In calitate de mama mi s-a incredintat copilul in varsta de un an spre crestere si educare in urma divortului intentat de sot. Acesta nu a cerut program de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Laura P. Laura P. Buna seara ! In urma divortului, mi-a fost incredintat spre crestere si educare fetita minora. Pentru a pleca cu ea in strainatate, mai am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Inca nu sunt divortat; cum pot vizita copilul meu? este sechestru? lucianlucian lucianlucian Buna seara Sotia a parasit domiciliul acum 3 saptamani, cu bebele nostru (s-a dus la parintii ei) si nu am acces la a-mi vizita bebele. Am fost sa vorbesc ... (vezi toată discuția)