avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Buna seara ! In urma divortului, mi-a fost incredintat spre crestere si educare fetita minora. Pentru a pleca cu ea in strainatate, mai am nevoie de acordul scris dat de tatal ei ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:40, 31 Ianuarie 2010
Conform normelor UE nu ati avea nevoie daca mergeti in acest spatiu.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu cred sa fie vreo problema daca nu s-a stabilit un program de vizitare a minorului.
Daca pleaca intr'o tara aferenta UE,poate iesi cu fetita din tara?
Chiar daca ar avea un program de vizitare minor , pe care trebuie sa'l respecte cu strictete?
Eu nu am putut pleca cu copilul in alta localitate, la parintii mei,pentru ca trebuia sa fiu prezenta la domiciliu pentru programul de vizita
In astfel de situatii parintii trebuie sa se inteleaga amiabil.Acesta este interesul suprem al minorului.
In opinia mea programul de vizitare este dispus in interesul minorului dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa ii fie incalcate anumite drepturi.
Nu s-a precizat daca se pleaca in concediu sau definitiv.
Ar fi util de stiut.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pentru raspuns !

Alte discuții în legătură

Incredintare minor rosuvicki rosuvicki Am mai multe nelamuriri: Sotul meu a fost casatorit anterior, in urma divortului a cedat copilul minor pentru crestere si educare mamei, deoarece a tinut cont ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru plecarea unui minor in spania in vizita la tatal ei roxanik81 roxanik81 Sunt divortata de 7 ani si am o fetita de 11 ani care in urma divortului a ramas la mine, prin decizie irevocabila, in decizie nu este mentionat ca tatal are ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare diana lazar diana lazar Suntem divortati de un an si jumatate. La divort mi-a fost incredintat copilul, o fetita de 7 ani la aceea vreme. Tatal nu a cerut stabilirea unui program de ... (vezi toată discuția)