avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt obligata sa chem inapoi la serviciu angajatul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt obligata sa chem inapoi la serviciu angajatul disponibilizat?

buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: daca disponibillizez un angajat prin desfiintare de post, si in 2 saptamani acel post imi redevine util, sunt obligat sa chem la serviciu fostul angajat sau pot sa angajez o persoana noua.
Stiu ca acum in termen de 45 zile trebuie sa chem acest fost angajat si doar in cazul in care el refuza sa se intoarca, pot sa angajez o alta persoana, insa am auzit si o varianta conform careia nu as fi conditionata de cele spuse mai sus, si as putea sa angajez pe oricine vreau.
multumesc,

Alte discuții în legătură

Refuz reangajare in intervalul celor 2 ani de ingrijire copil soficu cristina soficu cristina As vrea sa aflu daca exista vreo baza legala, conform careia ,angajatorul poate refuza reantoarcerea la serviciu a persoanei care are contractul suspendat 2 ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului (desfiintarea postului) micky27 micky27 In urma cu 2 luni de zile am fost concediata de la fostul loc de munca prin desfiintarea postului. Am fost de acord cu acea decizie, si am semnat-o crezand ca ... (vezi toată discuția)
Post restructurat lutika lutika Buna ziua, Pe data de 28 februarie am fosta anuntata ca, incepand cu 25 martie, postul pe care lucrez se va restructura, din motive ce nu tin de persoana mea ... (vezi toată discuția)