avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz reangajare in intervalul celor 2 ani de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz reangajare in intervalul celor 2 ani de ingrijire copil

As vrea sa aflu daca exista vreo baza legala, conform careia ,angajatorul poate refuza reantoarcerea la serviciu a persoanei care are contractul suspendat 2 ani pentru ingrijire copil.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:30, 28 Martie 2009
Legal sunt obligati sa va pastreze postul. Daca angajeaza pe altcineva, acela poate fi doa angajat pe perioada determinata cat lipsiti dv.Va puteti intoarce oricand, iar contractul persoanei respective inceteaza. Daca nu au facut contractul asa, ei au incalcat legea si ii priveste. Si asta e motiv de reclamat la ITM.
Daca va desfiinteaza postul, sunt obligati sa va ofere unul cu conditii minime cat aveati inainte. Daca nu au ce sa va ofere, intrati in somaj si in urmatoarele 12 luni daca vor sa angajeze pe cineva pe fostul dv post trebuie sa va cheme pe dv.
Legea e de partea dv. Depuneti cerere de revenire. Daca vor sa va refuze, vor fi obligati sa va dea un raspuns SCRIS. Legal nu pot decat sa va aprobe cererea. Orice alt raspuns inseamna reclamatie la ITM. Poate vor un control de la ITM si niste penalitati.
nu exista temei legal in acest sens, insa la intoarcerea dumneavoastra la treaba, sunt obligati sa va repuna pe post.
Cererea de reluare a activitatii prin revenirea din CCC este o formalitate prin care angajatorul este anuntat, in scris, ca salariata revine la serviciu. Deci angajatorul nu poate refuza, sub nici un motiv cererea dvs.
V- a motivat refuzul sau?
Se doreste o economie la fondul de salarii in aceasta perioada.Daca s-a suspendat 2 ani la cerere,atunci sa fie doi ani.Are vreun temei legal sa nu aprobe reantoarcerea?
V-am spus mai sus ca nu are temei legal.
Dvs. nu ati raspuns la intrebarea mea: cum a motivat angajatorul refuzul? Economia la salarii nu este un motiv.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Concediere dupa revenirea din ccc, fiind gravida din nou... danstoicastefan danstoicastefan Buna ziua. As vrea sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: sotia este in CCC (pe o perioada de 2 ani) si trebuie sa se reintoarca la serviciu peste o jumatate ... (vezi toată discuția)
Preaviz Vio5 Vio5 Sunt in CIC. In data de 9.11.2009 mi-am depus cererea pentru a reveni la serviciu, mentionand data de 11.11.2009. Angajatorul nu mi-a dat acordul pe motivul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Vioreld Vioreld Buna ziua. Eu, ca angajator, trebuie sa anunt la I.T.M. sau in alta parte daca o persoana intra in cic? Daca da, de ce documente e nevoie? (vezi toată discuția)