avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

Buna ziua. Eu, ca angajator, trebuie sa anunt la I.T.M. sau in alta parte daca o persoana intra in cic? Daca da, de ce documente e nevoie?
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 13:29, 2 Februarie 2011
Buna ziua.
De la 01.01.2011 nu se mai duc nici un fel de acte la itm. Ii suspendati contractul pe timpul concediului crestere copil, si pastrati in dosarul personal al anajatei suspendarea.
am pe cineva care este in cic si vrea sa-si dea demisia in ziua in care revine din cic, dar m-a rugat sa-i dau cadrul legal care-i permite acest lucru. ma puteti ajuta?
trebuie sa - si anunte demisia cu 15 zile inainte de revenire ca sa efectueze preavizul? cum sa procedam?

multumesc frumos!
Buna ziua.

va trebui sa faca cerere de reantoarcere la serviciu obligatoriu. Dupa care sa stea in preaviz.
Se poate renunta la preaviz daca este de acord angajatorul.
In acest caz face cerere de reantoarcere la serviciu in prima zi dupa concediu crestere copil, si in aceiasi zi face si cererea de demisie, pe care angajatorul o aproba fara preaviz.
In final se va desface contractul cu acordul partilor.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ginnyy ginnyy Am urmatoarea situatie: CIM urmeaza sa inceteze prin acordul partilor la o data stabilita de salariat si angajator de comun acord. Insa, in aceasta perioada ... (vezi toată discuția)
Buna ziua v_anamaria v_anamaria Sunt in concediu pentru ingrijirea copilului, mai am pana in aprilie, dar vreau sa revin la munca si nu vreau sa ma intorc unde am lucrat inainte de concediu. ... (vezi toată discuția)
Crestere copil???? irinaclefter irinaclefter buna ziua. am si eu o intrebare: am o fosta salariata care este in crestere copil de 1 an si 2 luni. azi a venit sa intrerupa suspendarea contractului pentru a ... (vezi toată discuția)