avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile angajatului (desfiintarea postului)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile angajatului (desfiintarea postului)

In urma cu 2 luni de zile am fost concediata de la fostul loc de munca prin desfiintarea postului. Am fost de acord cu acea decizie, si am semnat-o crezand ca intr-adevar firma are problele mari, si risca sa se desfiinteze, dupa spusele sefului. Acum sunt angajata intr-o companie, si am aflat de la fosta colega de serviciu, ca in locul meu a fost angajata o alta persoana, care are exact aceleasi responsabilitati, insa a primit alta incadrare.
Acum eu ma simt extrem de nedreptatita din doua motive:
1. Fostul sef m-a agresat in timpul serviciului propunandu-mi o relatie cu el, pe care evident, eu am refuzat-o. N
2. Imediat dupa sfiintarea postului meu a angajat o alta domnisoara.

Cum credeti ca ma pot apara in acest caz, si cum credeti ca pot macar sa fac o sesizare catre instanta pentru ca aceasta firma sa fie luata in vede
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 17:23, 30 Noiembrie 2009
decizia de concediere se contesta in termen de 30 zile de la comunicare. daca ati depasit acest termen nu mai aveti ce face.(in cazul in care doreati reangajarea)
daca insa nu v-ati primit drepturile salariale (preaviz+salariu compensatoriu) puteti solicita acest lucru instantei de judecata
Puteti face o reclamatie reprezentantului legal al societatii resopective prin care ii aduceti la cunostinta comportamentul sefului dvs.
1. Daca acum sunteti angajata in alta parte ce rost ar mai avea contestarea deciziei?
2. Presupunand ca veti castiga procesul va veti intoarce la vechiul loc de munca? Eu nu prea cred ca veti da vrabia din mana pe cioara de pe gard.
3. Fiind o concediere individuala putea sa angajeze oricand alta persoana in locul dvs.
Cand ati primit decizia de concediere ? ... de la aceasta data incepe sa curga termenul de 30 de zile pentru a o contesta in instanta ... din cele postate, termenul a expirat astfel incat contestatia dvs ca fi respinsa ca tardiv depusa.

Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post. Daca nu este acelasi post , atunci nu ati mai fi avut sanse nici daca contestatia era depusa in termen.
micky27 a scris:

In urma cu 2 luni de zile am fost concediata de la fostul loc de munca prin desfiintarea postului. Am fost de acord cu acea decizie, si am semnat-o crezand ca intr-adevar firma are problele mari, si risca sa se desfiinteze, dupa spusele sefului.


Nu se intelege cum vi s-a incheiat raportul de munca: prin concediere sau acord.

Daca a fost prin acord nu mai aveti ce face( ca litigiu de munca)
Daca a fost concediere, daca au trecut 2 luni ati depasit termenul legal de 30 de zile in care se poate formula contestatia la Tribunal

Prin urmare, instanta pe litigii de munca nu vad cum ati putea sesiza ( cu sanse)

puteti formula in schimb plangeri pe la Garda financiara, ITM....pentru neregulile sesizate

Alte discuții în legătură

Proces intentat angajatorului aroxana22 aroxana22 Buna ziua. Un urma concedierii abuzive de catre angajator am decis sa il dau in judecata, proces in urma caruia am castigat la prima instanta. In aprilie s-a ... (vezi toată discuția)
Reorganizarea activitatii melycanu melycanu Buna ziua! deci cam asa suna notificarea: Avind in vedere reorganizarea activitatii in cadrul depozitului ....,va facem cunoscut ca ,din data de ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate dupa concediu crestere copil ilinca_hanganu ilinca_hanganu Buna ziua! Sunt angajata la o societate pe postul de asistent manager,cu contract pe perioada nedeterminata,actualmente in concediu pt cresterea copilului ... (vezi toată discuția)