avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces intentat angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces intentat angajatorului

Buna ziua. Un urma concedierii abuzive de catre angajator am decis sa il dau in judecata, proces in urma caruia am castigat la prima instanta. In aprilie s-a facut pronuntarea insa comunicarea nu a fost trimisa inca deoarece inca nu s-a redactat de catre cei de la tribunal, angajatorul avand drept de recurs in termen de 10 zile de la comunicare. In aceasta perioada, desi nu exista o comunicare oficiala decat cea afisata pe portalul just.ro, angajatorul imi trimite acasa instiintare de reintegrare pe postul detinut anterior si spune ca daca nu ma voi prezenta la munca se vor considera absente nemotivate. Eu le-am trimis o notificare in care i-am anuntat ca nu pot fi reintegrata pe postul detinut anterior decat in urma unei hotarari definitive si irevocabile deoarece situatia mea financiara actula nu mi permite sa ma joc cu job-ul. Exista riscul ca dupa transmiterea comunicarii, ei sa faca recurs si sa il pierd, iar eu as ramane si fara locul actual de munca. Va rog sa imi spuneti daca este corect cum am procedat sau trebuie neaparat sa ma reintegrez pe postul detinut anterior desi nu exista inca hotararea definitiva si irevocabila. va multumesc pentru raspunsuri anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:23, 1 Iulie 2013
Hotararea Tribunalului poate fi pusa in executare intrucat este executorii , chiar daca nu este irevocabila.
Daca angajatorul a decis sa puna in executare hotararea de bunavoie, atunci sunteti obligata sa va prezentati la serviciu incepand cu data mentionata de catre angajator in deciza de reintegrare.

1. Inteleg ca acum aveti deja un loc de munca.

2. Puteti alege ce va convine mai mult: actualul loc de munca sau fostul loc de munca.

3. Eu zic sa nu dati vrabia din mana pe cioara de pe gard: ramaneti la actualul loc de munca.
aroxana22 a scris:

... . Eu le-am trimis o notificare in care i-am anuntat ca nu pot fi reintegrata pe postul detinut anterior decat in urma unei hotarari definitive si irevocabile deoarece situatia mea financiara actula nu mi permite sa ma joc cu job-ul. Exista riscul ca dupa transmiterea comunicarii, ei sa faca recurs si sa il pierd, iar eu as ramane si fara locul actual de munca....



Angajatorul are dreptul de a uza de calea de atac a recursului . In recurs totul este posibil. Instanta de recurs avand posibilitatea sa admita , sa respinga sau sa anuleze recursul formulat de catre una dintra parti.

Reintegrarea se face, in general, pe postul detinut anterior concedierii.
si angajatorul poate trimite scrisoare de reintegrare doar pe baza la ce apare pe net?sau ar fi trebuit sa astepte sa vina si comunicarea acasa?
In baza hotararii judecatoresti , angajatorul poate decide reintegrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare irevocabila cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Va rog sa-mi ma invatati cum poate fi atacata hotarare judecatoareasca irevocabila. Este un litigiu de munca.-concediere ilegala cf.art. 65.1(din ... (vezi toată discuția)
Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)