avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare irevocabila

Buna ziua,
Va rog sa-mi ma invatati cum poate fi atacata hotarare judecatoareasca irevocabila.
Este un litigiu de munca.-concediere ilegala cf.art. 65.1(din motive care nu tin de salariat)
Pe scurt: in Tribunal in 2010,mi se da castig de cauza, angajatorul face recurs la curtea de apel,care admite recursul si trimite dosarul la rejucare in Tribunal.
A doua instanta din Tribunal imi da iarasi cistig de cauza.
Angajatorul face recurs din nou la Curtea de Apel, in motivatia recursului mentionana ca am cerut in mod expres reintegrarea, ceea ce este cu totul FALS.
Curtea e apel admite recursul si modifica sentinta din tribunal in parte, nu-mi da tichetele de masa, sal compensatoriu la care avem dreptul cf CCM national la nivel de ramura( vorbim de anul 2010-deci era valabil).si ia in calcul ca am cerut reintegrarea.Angajatorul dupa primul termen mi-a trimis o instiintare ca mareintegraza, la care eu am raspuns, ca nu doresc si am mentionat clar ca nici nu am cerut acest lucru cf. codului muncii, unde la art. 78, - (2) La solicitarea salariatului instanţa care a dispus anularea concedierii va repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de concediere.
Curtea de apel deci a luat in calcul mentiunea ca eu am cerut reintegrarea ceea ce este cu totul neadevarat si este mentionat in cele 2 Hot din tribunal vca nu am cerut reintegrarea.
Situatia este incurcata, si nu pot sa cred ca raman cu aceasta hot eronata.
Va rog ajutati-ma sa mi se faca dreptate....
Multumesc.#-o

-





Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 10 Aprilie 2013
Care este solutia finala ? ... daca aveti cum postati aceasta solutie ...
vi le pot trimte pe mail, daca imi dati o adresa.
sunt multe, multe pagini in 2 ani de judecare....
adresa de mail este cea din profilul de consultant ... ar fi interesanta ultima solutie data dupa rejudecare ...insa era mult mai bine sa fi postat solutia decat sa fi trimis pe mail ...
o sa postez a 2-a solutie tribunal si cea irevocabila de la curtea de apel. o sa mai pun si motivatia recursului a angajatorului.
Intr-adevar, instanţa judecatoreasca va dispune reintegrarea salariatului în funcţia avuta anterior concedierii numai daca salariatul cere aceasta, fie prin cererea introductiva, fie pe parcursul judecaţii.

In caz contrar, potrivit alin.2 al art.80 C.mun., contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Cai de atac si sesizarea forurilor superioare (csm) cristian.turturean cristian.turturean Buna ziua. Va rog frumos sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un sfat privind rezolvarea in favoarea mea a unei spete. La data 09/02/2012 am depus la ... (vezi toată discuția)
Cerere revizuire Lungu Constantin Lungu Constantin De la Tribunal am primit respingerea actiunii la contestatie decizie de concediere, la fel si de la Curtea de Apel dupa recurs. Intrebarea este la ce instanta ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere crystina-76 crystina-76 Sunt in litigiu cu societatea unde am lucrat din martie 2011- pe motiv de concediere abuziva. Am obtinut la tribunal o hotarare definiteva prin care instanta ... (vezi toată discuția)