avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Post restructurat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Post restructurat

Buna ziua,
Pe data de 28 februarie am fosta anuntata ca, incepand cu 25 martie, postul pe care lucrez se va restructura, din motive ce nu tin de persoana mea ca angajat. Am primit ceva salarii compensatorii insa drept la somaj nu am avut deoarece nu am lunile de munca necesare. Problema este in felul urmator : la punctul de lucru unde am fost angajata eram 2 persoane, eu am plecat si a ramas colega mea...care zilele astea si-a depus demisia! As vrea sa stiu daca angajatorul este obligat sa ma cheme inapoi pe mine, deoarece in lege se zice ca daca in 6 luni apare un post in companie trebuie chemat mai intai fostul angajat a carui post a fost restructurat.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lutika , utilizator 18:46, 29 Iunie 2009
Angajatorul este obligat sa va anunte pe Dmv de postul disponibil.In cazul in care refuzati , atunci poate angaja pe altcineva.
Mult succes ,
1. Daca este concediere individuala, angajatorul nu are obligatia sa va recheme la serviciu.
2. Mergeti la angajator, discutati cu el si poate doreste, totusi, sa va reangajeze.
Postul colegei a ramas vacant, daca angajatul doreste sa angajaze pe cineva o poate face fara probleme si fara a va anunta pe dvs pentru ca era postul colegei nu al dvs. Pentru postul dvs se aplica regula mai sus mentionata, dar pentru postul colegei nu este neaparat necesar. Colega a plecat prin demisie, nu pentru ca postul a fost desfiintat si acum se doreste reinfiintarea.
Multumesc pentru raspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot face angajari cflori2002 cflori2002 buna ziua, daca am facut disponibilizari, nu concedieri colective, mai pot face angajari pe posturile disponibilizate ? dar pe alte posturi ? sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Reincadrare pe post restructurat ginutz_a ginutz_a buna ziua, Am si eu o intrebare: se poate reintegra pe un post restructurat? daca da, in ce conditii? trebuie mentinut acelasi salariu din momentul ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post marinelasg marinelasg Buna ziua, recent am primit vestea ca pozitia de Director Adjunct pe care o ocup de 1 an va fi desfiintata. Societatea mi-a comunicat ca am 2 optiuni: 1. ... (vezi toată discuția)