Am si eu o mica problema ... Tata a fost prins conducand sub influenta alcoolului ... A primit amenda si suspendarea permisului timp de 90 de zile. Am gasit pe net cam ce amenda poate primi, nu de alta dar nici mie nici mamei nu vrea sa ne spuna normal. Problema e alta ... As vrea sa stiu in ce situatie ii poate intocmi dosar penal. Bineinteles ca nu stiu nici cat a avut alcoolemia. Si nu stiu daca voi putea afla ... dar ma gandesc ca daca l-a luat la circa si i-a recoltat probe de sange avea destul ... ca altfel sufla doar in alcooltest si daca era putin nu ii mai lua si sange. Am dreptate? Si daca crede-ti ca este foarte posibil sa ii fi intocmit dosar penal imi puteti spune cum as putea afla? O sa ii vina citatii acasa? Si cum e faza cu urmarirea penala? ar putea face inchisoare?
Daca tatal dumneavoastra a primit amenda si i s-a suspendat permisul de conducere inseamna ca a savarsit o contraventie, alcoolemia fiind sub 0,40 alcool in aerul expirat la alcooltest si respectiv sub 0,80 alcool pur in sange, dupa recoltarea probelor biologice de sange. Dosar penal i se poate intocmi daca alcoolemia depaseste limitele mentionate.
Tocmai am afla de la mama urmatoarele lucruri. El zice ca i-a luat sange si ca ii da rezultatul peste doua saptamani ... Asa greu se da? Si inca ceva a zis ca este posibil sa ii faca dosar penal si vad ca vorbeste cu prieteni care l-ar putea ajuta sa nu ii deschida dosarul. Ma gandesc ca daca se agita atat e sigur ca ii deschide sau i-a deschis deja ... Daca e asa desi nu sunt victime exista posibilitatea sa faca puscarie? El zicea ca este intre 1 si 7 ani ...
Daca probele biologice vor arata o alcoolemie sub 1,80 la mie atunci va primi in cel mai rau caz o condamnare cu suspendare deoarece nu sunt victime si probabil si cu anularea permisului. Dar poate depune actele pt un nou examen de obtinere a permisului la un an de la expirarea pedepse sau a perioadei de proba.
Imi cer scuze daca insist dar am facut Politehnica si nu inteleg nimic din drept :-) Condamnare cu suspendare inseamna ca face inchisoare dar mai putin timp decat ar prevede legea in acest caz sau nu este cazul sa faca inchisoare? Si inca ceva: Asa de mult dureaza sa iti dea rezultatele la sange? Pana la doua saptamani? Si mi-a mai zis ca nu i-a dat amenda pe loc ci ca plateste amenda cand ii da permisul inapoi ... lucru care imi vine greu sa cred ...