Avand 2 apartamente,in cadrul aceleiasi asociatii ,dar pe scari si blocuri diferite,sefii de scara au voie sa treaca aceeasi persoana la asociatie in ambele locuri?{avand in vedere ca la unul se lucreaza la reparatii si automat esti in vizorul vecinilor....dar neavand conditii de dormit,locuit in unul din ele}.Trebuie anuntata asociatia de lucrari,sau seful de la scara respectiva?
Ma gandeam ca poate este un act undeva care sa specifice clar care sunt conditiile prin care se impune aceasta trecere,dar se pare,din cate mi-ai spus ca totul este la mana asociatiei si a sefilor de scara.avand in vedere ca s-a taiat curentul de pe casa scarilor pt. a se face economie[si au pus fiecare beculete la usa pe care le aprind cu randul :))....vecinii sunt majoritate pensionari,cu ochii pe vizor se pare ca sunt la mana lor.dar pana la urma las sa se bucure ei de cei 50 de lei cu care m-ar taxa...numai sa nu am surpriza sa treaca si muncitorii la asociatie :))
Pentru fiecare apartament din bloc se trec la intretinere numarul de persoane ale familiei proprietara a apartamentului sau numarul de chiriasi din acel apartament si care sunt trecuti si in cartea de imobil. Daca Dv. detineti 2 apartamente intr-un bloc si, sa zicem, sunteti in familie 3 persoane (sotie, sot si un copil) atunci veti fi trecut la fiecare apartament 3 persoane. In cazul acesta locuiti intr-unul din apartamente, celalalt fiind nelocuit. La unul veti fi trecut cu 3 persoane prezente, la celalalt cu 3-3 persoane, practic 0 persoane la consumul de electricitate, lift, gunoi, gaze. La apartamentul nelocuit veti plati totusi pentru 3 persoane salariile pentru ingrijitori (care se impart pe numar total de persoane) si asta pe baza rationamentului ca daca toata lumea din bloc ar fi plecata pe o perioada oarecare, curatenia in bloc tot se face. Mai platiti la apartamentul in care nu locuiti chetuieli administrative (salarii administrator, presedinte, cenzor, reparatii, cumparaturi necesare activitatii de administratie - de ex. maturi, detergent, hartie etc) dar astea impartite pe cota-parte a apartamentului, adica platiti aceeasi suma cu apartamentul de deasupra sau dedesuptul Dv., pe baza aceluiasi rationament de mai sus. In cazul absurd, dar sa-l presupunem totusi, ca toata lumea din bloc ar fi plecata pe o perioada oarecare si s-ar suspenda si activitatea de administrare si curatenie, atunci nu ar mai fi salarii date, nici cheltuieli si reparatii facute, ca n-ar avea cine sa faca aceste lucruri si Dv. chiar nu ati mai avea nimic de plata. Si daca lucrurile ar sta asa ma tem ca acel bloc ar ajunge sa arate ca "circurile foamei" de dupa 1989....:)