avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general proprietate in romania persoana nerezidenta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

proprietate in romania persoana nerezidenta

buna ziua,


sotul meu a cumparat un apt prin infiintarea unei companii in romania acum 3 ani deorece ca si persoana fizica nerezidenta nu putea cumpara apt neavand dreptul la cumpararea terenului ca si cota aferenta apt-ului. Am citit pe internet ca exista o lege ce supune ca la 5 ani dupa intrarea Romaniei in Europa (adica in 2012) chiar si persoanele nerezidente vor avea dreptul ca detina teren in proprietate in romania. Intrebarea mea ar fi daca in 2012 sotul meu ar dizolva firma ce se va intampla cu proprietatea care figuareaza in activele firmei? Va fi transferata asociatului unic? Si daca este aplicata aceasta lege despre care am citit pe internet(Law No. 312/2005, art 4) si anume daca va putea ca si persoana fizica sa detina proprietate in romania apt-ul respectiv si cota de teren aferenta. Si daca stiti care ar fi modalitatea ce-a mai ieftina de transfer a proprietatii de la companie catre pers fizica.

Va multumec
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 10:16, 20 Mai 2011
Va referiti la art. 4 din Legea 312/2005
Art. 4. - Cetăţeanul unui stat membru nerezident în România, apatridul nerezident în România cu domiciliul într-un stat membru, precum şi persoana juridică nerezidentă, constituită în conformitate cu legislaţia unui stat membru, pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor pentru reşedinţe secundare, respectiv sedii secundare, la împlinirea unui termen de 5 ani de la data aderării României la Uniunea Europeană.


Daca dizolva firma voluntar nu are nevoie de lichidator si activele ramase in patrimoniu ii revin dupa radierea firmei din Registrul Comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unei case de vacanta de cetãþean european maiso85 maiso85 Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa mica sau cabana. De la 1 ianuarie 2012, de tranziţie de cinci ani a mers. Un individ a Comunităţii Europene pot cumpăra ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren persoane fizice straine oanag oanag conform legislatiei in vigoare, cetatenii straini au dreptul de a cumpara apartamente dar nu au dreptul sa cumpere terenuri. Ce pot face in situatia in care, ... (vezi toată discuția)
Conditiile pentru cumparare teren intravilan cetatean american Informed Informed Buna Ziua, Sotul meu este cetatean american (cu permis de sedere pe 5 ani). Locuim in Romania, deja detinem un apartament si dorim sa ne cumparam teren ... (vezi toată discuția)