avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fondul de rulment

Buna ziua! Sunt chiriasa de 7 ani intr-o asociatie de proprietari a unui bloc de garsoniere.Cu proprietara nu am inchieiat contract de inchiriere, insa, am cotizat singura atat la fondul de rulment, cat si la cel de reparatii.Acum, am achizitionat o garsoniera, urmeaza sa ma mut si as vrea sa stiu daca din fondul de rulment imi pot achita ultimile luni la intretinere (valoarea fondului de rulment fiind mai mare decat intretinerea pe ultimile doua luni insumate).
Proprietara nu intentioneaza sa imi restituie banii.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Pai nu acesta este rolul fondului de rulment? Adica are omul o anumita suma - FR, deci bani achitati in avans, pentru ce, pentru ca in cazul unor probleme. as. prop. sa poata achita facturile fara a i se calcula penalizari.. Deci vorbiti la asociatie exact pe tema aceasta, ca o perioada de timp nu mai achitati luna curenta (faceti calcule), asociatia sa diminueze suma FR pana la o oarecare concurenta intre sume. Daca nu se poate asa, faceti calcue si nu mai achitati intretinerea o perioada... Da, cand ati achitat sume pentru FR, trebuia ca chitantele sa le intocmeasca pe numele dvs. si acum nu mai erau probleme.
Din acest motiv am mai dicutat pe forum cu privire la numele pe care casierul trebuie sa-l treaca pe chitanta, adica sa fie cel al platitorului de fapt. Ca scrie ca reprezinta ... si adresa ap. unde sta proprietarul, este altceva!
Autoarea topicului mentioneaza ca deja se inregistreaza cu 2 luni restanta la intretinere care ar fi acoperite de valoarea fondului de rulment, care insa este pe apartament ..
Daca exista dovada ,respectiv chitanta achitata de cand locuiti dvs in fapt,care demonstreaza ca dvs ati platit fondul de rulment,aveti posibilitatea sa comunicati oficial presedintelui de asociatie ca urmeaza sa eliberati spatiul si sa dispuna stornarea c/v intretinere din fondul de rulment existent
Daca locuieste de 7 ani si a achitat intretinerea acolo, inclusiv fondul de rulment, ce sa mai dovedeasca? Nu e clar ca poate sa plece linistita lasand o restanta egala cu acel fond de rulment achitat de ea?
Poate, bineinteles ca poate!

Fondul de rulment este al omului, nu al apartamentului, deci cine l-a platit, aceluia i se va inapoia in momentul cand a parasit cladirea definitiv (prin mutare). Proprietarul ramane sa-si achite un alt fond de rulment sau sa-si gaseasca alt chirias pe care sa incerce sa-l pacaleasca, cum incearca in cazul de fata.....:( si care chirias sa nu stie ca exista forumul nostru!

@catalina1276
Puteti pleca lasand o restanta egala cu FR, va faceti aceste socoteli singura, fara sa mai implicati pe nimeni, nici proprietar, nici asociatie. Asociatia isi va recupera restanta din fondul de rulment, iar proprietara va trebui sa-si plateasca singura, asa cum am zis mai sus. Banii din FR sunt ai dv.

Nu si cei din fondul de reparatii. Aceia ar fi trebuit sa-i achite proprietarul, dar....in fine....daca nu ati facut un contract de inchiriere, unde ati fi trecut si clauza ca reparatiile care depasesc o anumita valoare, precum si fondul de reparatii sa fie platit de proprietar....asta e, ati pierdut acesti bani!
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
elga50, moderator
Multumesc, m-am mai lamurit.Lunile pe care vreau sa le acopar cu fondul de rulment achitat in intregime de mine inca nu s-au afisat, insa imi doresc ca atunci cand plec de acolo sa nu ramana nimic neclar, am citit legea cu fondul de rulment de cateva ori insa nu este detaliata pe situatii, lasa loc de interpretari si de aceea vroiam sa ma asigur ca ceea ce vreau sa fac este si legal.
Presupun ca pentru asta trebuie facuta o cerere catre asociatie.
Chitantele cu contravaloarea fondului de rulment sunt emise pe numele meu, intretinerea de asemenea.Tot ce am achitat acolo este pe numele meu.

Alte discuții în legătură

Fond de rulment lipsa strutum strutum Buna ziua, Locuiesc in cartierul ANL Brancusi, administrat de Directia de Administrare a Fondului Locativ sector 6. In periada 2007 - 2009 a fost administrat ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere fost proprieter olivia27 olivia27 am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment niculina_mih niculina_mih Locuiesc in Constanta intr-un apartament de 40 mp,cu doua camere.Administratorul asociatiei a stabilit suma de 230 Ron pentru un ap. cu 2 camere iar pentru un ... (vezi toată discuția)