avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment LIPSA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment LIPSA

Buna ziua,
Locuiesc in cartierul ANL Brancusi, administrat de Directia de Administrare a Fondului Locativ sector 6. In periada 2007 - 2009 a fost administrat de ADP S6, in aceasta perioada a fost coletat fondul de rulmet. Dupa de am cumparat garsoniera (in periada 2007 - 2012 am sta cu chirie) am cerut returnarea fondului de rulment. DAFLS6 ma trimite la ADP S6 si ADP la DAFL.
Intrebarea mea este :

Cum pot recupera fondul de rulment in conditiile in care eu nu mai am chitantele? Cum dovedesc ca am platit?
Cui sa ma adresez?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
strutum, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:17, 22 Septembrie 2013
Conform norme in vigoare fondul de rukment se restituie in cazul transmiterii dreptului de proprietate in favoarea altei persoane
In situatia dvs este vorba despre aceiasi persoana care insa intre timp a modificat calitatea de la chirias la proprietar-in fapt si in drept spatiul cu destinatia de locuinta fiind in detinerea aceleisi persoane
ok, am inteles. Cei de la DAFLS6 nu recunosc ca au primit acesti bani si ma trimit la ADP. Bani nu au folosit in scopul in care au fost stransi. Nu vreau sa ii recuperez neaparat macar sa dau de urma banilor. DAFS6 sustine ca atunci cand a preluat administrarea blocurilor nu a primit banii din fondul de rulet. Eu ma gandesc ca au fost delapidati.
Bani nu au folosit in scopul in care au fost stransi.

Sigur au fost folositi in scopul pentru care au fost stransi.

HOTARAREA GUVERNULUI 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si funcionarea asociatiiIor de proprietari

Art. 24.— (1) In scopul asiguranii fondurilor necesare pentru plati curente, asociatia de proprietari stabileste cuantumul si cota de participare a proprietarilor Ia constituirea fondului de rulment. De regula, fondul de rulment se dimensioneaza astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului Ia nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesara pentru acoperirea cheltuielilor lunare inregistrate de asociatia de proprietari in anul expirat, Ia nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata infIatiei, iar In cazurile asociatiilor de proprietari nou-infiintate, prin constatarea si insusirea experientei in domeniu a unor asociatii de proprietari echivalente ca marime.
(2) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipata a cotei ce revine fiecarui proprietar, potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari, iar reintregirea fondului de rulment se face lunar, prin plata sumelor afisate pe lista de plata. Pentru incasarea fondului de rulment, casierul asociatiei de proprietari elibereaza chitanta personalizata separata.
(3) In situatiiIe in care, prin contractul de inchiriere incheiat cu proprietarul, chiriasuI se obliga sa participe Ia plata cheltuielilor curente ale condominiului in care locuieste, acesta va participa si Ia formarea fondului de rulment.
(4) Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiiIe de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, daca prin actele de transmitene a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, Ia cererea proprietarului.


Trebuia sa se elibereze chitanta separata pentru fondul de rurment, altfel nu vad cum veti dovediti ca a fost depus.
Chitanta a fost eliberata separat. (din pacate eu nu o mai am). Ideea este ca DAFS6 nu recunoaste ca a primit de la ADP S6 la predarea - primirea cartierului aceste sume de banii. Implicit ca nu a folosit acesti bani.
Ideea este ca DAFS6 nu recunoaste ca a primit de la ADP S6 la predarea - primirea cartierului aceste sume de banii.

Cand s-a facut trecerea de la ADP la DAF, in Procesul-Verbal trebuia sa se specifice ce anume se preda, cladirile cu tot inventarul, actele asociatiei, cu sumele in bani si ce reprezinta ele (fond rulment, fond reparatii, intretineri in avans, etc.), situatia conturilor.
Daca dumneavoastra nu mai aveti chitantele fondului de rulment nu este nimeni de vina, iar daca spuneti ca cei care au preluat nu recunosc acest fond ca fiind primit, nu cred ca au nici arhiva cu toate chitantierele ca sa faceti copii.

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment gcprmr gcprmr Buna ziua, poate sa dispara, din contul meu, fondul de rulment depus la Asociata de prorietari? Multumesc, (vezi toată discuția)
Chitanță pentru fondul de rulment tiru melania tiru melania La o asociatie de proprietari sa hotarat retinerea fondului de rulment in rate ( 5 lei) lunar pe lista cu cheltuielile lunare ( in medie sunt cam 12 luni de ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment asoc. proprietari martady martady Buna sera va rog sa ma ajutati cu raspuns la o intrebare: este normal , legal, sa se foloseasca fondul de rulment pentru achitarea facturilor de utilitati in ... (vezi toată discuția)