avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment

Buna ziua,
poate sa dispara, din contul meu, fondul de rulment depus la Asociata de prorietari?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:55, 13 Aprilie 2014
In mod normal, nu.
Contributia la fondul de rulment se evidentiaza in registrul FR si banii sunt pastrati in acest fond pana cand proprietarul sau chiriasul (dupa caz) pleaca din condominiu, moment in care i se inapoiaza aceasta contributie.

Pana atunci, banii sunt folositi in plata facturilor, se reintregeste acest fond prin achitarea lunara a locatarilor, iar se platesc facturi, iar se reintregeste.
Asa cum ii arata si numele, se foloseste pentru plati in avans, dupa care, prin incasare, se reintregeste lunar.

Poate ne dati niste amanunte.
amanuntele sunt urmatoarele:
-am platit fodnul de rulment conform hotararii Adunarii Generale.
-in momentul in care am cerut o fisa a apartamentului, pe anul 2013, acesta nu mai figureaza la calcul cotelor de intretinere si a penalitatilor.
Poate ca nu a fost evidentiat in fisa, desi ar fi trebuit.
Ati intrebat administratorul?
gcprmr a scris:
-in momentul in care am cerut o fisa a apartamentului, pe anul 2013, acesta nu mai figureaza la calcul cotelor de intretinere si a penalitatilor.

Una este fisa cotelor de intretinere si alta este evidenta fondului de rulment care se tine separat, pe fiecare proprietar, in registrul fondului de rulment.
Asa ca nu are legatura fisa de evidenta a cotelor cu registrul fondului de rulment.
Nu are legatura fisa de evidenta a cotelor de intretinere cu fisa de evidenta a penalizarilor sau evidentierea penalizarilor in registrul fondurilor, in functie de metoda fiecaruia.

Asadar nu aveti cum sa vedeti fondul de rulment in fisa cotelor!
Solicitati "Registrul fondului de rulment".

@adriantot

La achizitia locuintei, fosta proprietara mi-a facut o hartie prin care imi transfera/cedeaza suma fondului de rulment.
Acum 1 saptamana am solicitat administratorei sa imi spuna despre ce suma este vorba(fost aproprietara nu isi mai aducea aminte de ce sua este vorba) ca sa pot trece acea suma intr-o instiintare catre Asociatia de Proprietari din care reiesea ca fosta proprietara mi-a cedat acel fond de rulment. Ma amana, ma amana....
Deci trebuie sa solicit "registrul fondului de rulment" ca sa vad cu ochii mei si sa trec acea suma in acte?

Alte discuții în legătură

Fond de rulment lipsa strutum strutum Buna ziua, Locuiesc in cartierul ANL Brancusi, administrat de Directia de Administrare a Fondului Locativ sector 6. In periada 2007 - 2009 a fost administrat ... (vezi toată discuția)
O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment catalina1276 catalina1276 Buna ziua! Sunt chiriasa de 7 ani intr-o asociatie de proprietari a unui bloc de garsoniere.Cu proprietara nu am inchieiat contract de inchiriere, insa, am ... (vezi toată discuția)