avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fondul de rulment

Buna ziua! Sunt chiriasa de 7 ani intr-o asociatie de proprietari a unui bloc de garsoniere.Cu proprietara nu am inchieiat contract de inchiriere, insa, am cotizat singura atat la fondul de rulment, cat si la cel de reparatii.Acum, am achizitionat o garsoniera, urmeaza sa ma mut si as vrea sa stiu daca din fondul de rulment imi pot achita ultimile luni la intretinere (valoarea fondului de rulment fiind mai mare decat intretinerea pe ultimile doua luni insumate).
Proprietara nu intentioneaza sa imi restituie banii.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Da, atunci cand plecati (a doua, a treia zi) faceti o cerere si o depuneti la administrator, cum ca doriti returnarea FR.
Daca vi se spune ca o sa faca compensarea cu restanta, bine, daca nu....oricum vor face asta.
E de inteles ca vreti clarificarea situatiei, dar in fata refuzului proprietarei...ma astept sa intampinati si alte refuzuri.
Da, sper sa fie atat de simplu, caci in lege precizeaza returnarea fondului de rulment se face numai la schimbarea proprietarului, deci numai daca vinde garsoniera, iar de chiriasi spune ca sunt obligati sa plateasca fr numai dc sunt obligati prin contractul de inchiriere.
Pana la urma eu o sa ii propun presedintei, dc e de acord bine, daca nu, eu tot plec, si faca ce-o vrea mai departe. :))
Pai daca cititi, cititi bine, iata ce scrie in HG 1588/2007 la art.24:
(4) Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.
Multumesc de raspunsuri! Va pup!
Ca sa intaresc afirmatiile de mai sus, in cazul cand chiriaruii au platit fondul de rulment sau o completare la fondul de rulment, la plecarea din asociatie i-am returnat suma platita ca fond de rulment, dupa ce a achitat cotele de intretinere la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment lipsa strutum strutum Buna ziua, Locuiesc in cartierul ANL Brancusi, administrat de Directia de Administrare a Fondului Locativ sector 6. In periada 2007 - 2009 a fost administrat ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere fost proprieter olivia27 olivia27 am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment niculina_mih niculina_mih Locuiesc in Constanta intr-un apartament de 40 mp,cu doua camere.Administratorul asociatiei a stabilit suma de 230 Ron pentru un ap. cu 2 camere iar pentru un ... (vezi toată discuția)