Eu sunt plecat in Italia din 2005.....In Romania merg doar in vacanta 10 zile o data la 2 ani. Vreau sa subliniez ca sunt un pic ''dezorientat'', nu stiu cu ce se afc banii in tara.
Eu personal, m-am gandit sa deschid o crescatorie de melci: putine investitii, putini angajati,.... Intrebarile mele sunt:
>Ce tip de societate trebuie sa deschid?
>Care este minimul de capital social prevazut de lege?
>Eu am 27-28 ani, statul Roman ma poate ajuta in vreun fel?
>Exista piata de desfacere angro in Romania (pt. melci)?
>Pot sa las o persoana de incredere sa se ocupe de firma?
>pot sa-mi deschid in paralel firma in Italia?
Daca ati locui in tara va recomandam sa va infiintati o intreprindere individuala. Avand in vedere ca locuiti in Italia ar fi mai bine sa va infiintati o societate comerciala cu raspundere limitata cu asociat unic si sa desemnati un administrator in tara care sa va conduca afacerea. Capitalul minim la SRL este de 200 ron. In situatia pe care ati descris-o mai sus, nu va incadrati la acordarea vreunei facilitati din partea statului roman. Problema cu desfacerea melcilor trebuie sa o ganditi inainte de inceperea afacerii, personal nu am auzit ca ar exista o piata pentru asa ceva in Romania. Legat de infiintarea unei societati in Italia din punctul de vedere al legislatiei romanesti nu aveti oprelisti.
Eu sunt plecat in Italia din 2005.....In Romania merg doar in vacanta 10 zile o data la 2 ani. Vreau sa subliniez ca sunt un pic ''dezorientat'', nu stiu cu ce se afc banii in tara.
Eu personal, m-am gandit sa deschid o crescatorie de melci: putine investitii, putini angajati,.... Intrebarile mele sunt:
>Ce tip de societate trebuie sa deschid?
SRL este societatea cea mai folosita in Romania pentru acest tip de afacere.
>Care este minimul de capital social prevazut de lege?
200 RON.
>Eu am 27-28 ani, statul Roman ma poate ajuta in vreun fel?
Nu.
>Exista piata de desfacere angro in Romania (pt. melci)?
Nu.
>Pot sa las o persoana de incredere sa se ocupe de firma?