Buna ziua.
Un bilet la ordin in alb doar semnat lasat ca si garantie la o firma fara data emiterii este nula conform legii 54/1934?
Are dreptul firma respectiva sa completeze biletul cu data emitere si data scadenta dupa bunul plac fara sa ma anunte?
Cand ati lasat fila de BO in alb, v-ati asumat un risc...exact acela de care acum va temeti. Va sfatuiesc sa trimiteti o notificare prin care puneti in vedere beneficiarului sa va anunte cu privire la introducerea BO in banca cu cel putin 3 zile lucratoare inainte, mentionand ca altfel nu vi se poate imputa nimic.
Din cate am inteles eu biletul in alb emis fara data emiterii este considerat nul.
In al doilea rand ne avand trecut nici data scadentei se considera bilet la ordin cu scadenta la vedere, care se poate depune in termen de un an maxim, dar inainte ca beneficiarul biletului sa depuna spre incasare trebuie sa ceara acceptul de la emitent.
Am dreptate sau am fost dezinformat.
Multumesc.
Bilet la ordin
xerxes
buna seara!
daca o societate comerciala a emis un B.O. cu titlu de garantie, fara a mentiona data scadentei, iar creditorul a completat ulterior data ... (vezi toată discuția)