avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi parintesti

Buna ziua.
Am nevoie de o lamurire in urmatoarea privinta:mama are dreptul fara semnatura tatalui(divortat)de a scoate din tara(pe termen lung)copilul minor?
Nota:Daca pensia alimentara nu a fost platita de tata,il poate scoate din dreptuir pe acesta din urma?
Va multumesc.Astept raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:53, 18 Mai 2011
Daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorului puteti sa ii faceti pasaport pe baza acesteia si sa parasiti tara impreuna cu minorul.
Nu are legatura cu pensia de intretinere.Puteti face demersuri pentru recuperarea ei.
nu-l puteti decade din drepturi pe tata pt neplata pensiei, dar ii puteti face plangere penala pt abandon sau/si sa incercati executarea silita a veniturilor/bunurilor prin intermediul unui executor judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea fostului sot din drepturile parintesti AdrianaCamelia AdrianaCamelia Daca in urma judecatorii hotaresti definitive si irevocabile am obtinut incredintarea minorelor,fostul sot fiind obligat la plata pensiei alimentare,dar acesta ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal copilului? lilianabh lilianabh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal fiului meu?Suntem divortati,nu vine sa-l vada,nu-i plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui? roberta-daria roberta-daria in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog ... (vezi toată discuția)