avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la ordin

Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca un administrator de firma sa emita BO in conditiile in care conturile bancare sunt blocate pentru neplata datoriilor la stat si daca e normal ca eu sa anunt furnizorii despre acest fapt.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Maria Dascal , utilizator 21:17, 18 Mai 2011
Important este ca la momentul scadentei contul sa nu fie blocat ca sa nu se creeze incidentul de plata.
Exemplu:astazi emite BO cu scadenta 30 zile,contul este blocat,se achita datoria catre stat,contul se deblocheaza si la data scadentei BO exista suficiente fonduri pentru a acoperi BO.

Contul o sa fie blocat zile bune de-acum incolo,suma este prea mare de acoperit! Trist este ca furnizorul livreaza marfa,desi habar nu are ca este contul blocat...
Pentru informatii ar trebui sa verifice in CIP daca clientul figureaza cu incidente.
Avand in vedere ca administratorul societatii comerciale cunostea la momentul emiterii Biletului la Ordin faptul ca acesta nu va putea fi decontat la scadenta, se poate formula o plangere penala impotriva lui pentru inselaciune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Bo analici analici Buna ziua Am un bilet la ordin de la un furnizor care are data scadenta 31.01.2012 intrebarea mea este daca mai pot sa il depun la banca pentru ridicarea ... (vezi toată discuția)
B.o. refuzat - solutii magyari magyari Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( ... (vezi toată discuția)