avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum se vor trece echipamente personale la infiintarea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum se vor trece echipamente personale la infiintarea firmei?

Am o nedumerire: mi-am infiintat o firma si doresc sa-mi desfasor activitatea cu echipamentele pe care le-am achizitionat la mana a doua (fara factura) inainte de constituirea firmei. In ce forma se pot transfera acestea pe firma pentru a putea sa-mi desfasor activitatea cu ele? Este obligatoriu acest lucru? Sau le pot folosi in nume privat?
In cazul in care trebuie trecute pe firma, sunt evaluate de un expert si fixat pretul sau pot face mai simplu un contract de donatie (sau ceva similar) prin care eu, posesorul (sau trec alta persoana ca avand dreptul de proprietate), donez in patrimoniul firmei anumite produse.
Obiectele sunt: un laptop, un aparat foto profesional si o camera video.

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 18:39, 18 Mai 2011
Puteti face un contract de vinzare cumparare intre firma si pers. fizica(d-voastra) pe aceste bunuri,asa vor fi si ob. de inventar in activul firmei.Contabila firmei ar trebui sa va explice mai bine..
Sucess!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu o firma de reciclare care a venit si a luat obiectele de inventar casate buburucea buburucea Buna ziua, La sfarsitul anului am facut inventarierea si am decis sa casam niste obiecte de inventar ( scaune si monitoare) care nu mai erau functionale . Am ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soc. comerciale adisaguaro adisaguaro Buna ziua! Am si eu o intrebare, poate ma puteti ajuta. Se pot face donatii (de echipamente) intre doua societati comerciale? Mentionez faptul ca donatorul ... (vezi toată discuția)
Lichidare imobile de pe firma valentin1193 valentin1193 buna ziua,am suspendat firma,si pe firma am cumparat un spatiu cu bani adusi de mine la inceput ,acum doresc sa stiu solutia cea mai ieftina de a intra in ... (vezi toată discuția)