avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme imobil cu Legea 112?!?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme imobil cu Legea 112?!?

Am mostenit de la o matusa care detinea in proprietate cu contract de vanzare-cumparare incheiat baza Legii 112/1995 cu SC H, un apartament (este ca o casa) intr-un imobil.
Problema ar putea fi urmatoarea:
- citez din contractul de vanzare-cumparare:
1. "SC H vinde si XX cumpara locuinta situata in....compusa din vestibul, 2 camere, bucatarie, oficiu, baie, boxa in suprafata utila de 50,30 mp, reprezentand o cota indiviza de 26,87 % din imobil"
2. "odata cu locuinta se vinde si o cota indiviza de 26,87% din partile de folosinta comuna ale imobilului si 22,63 mp teren situat sub constructie..."
- din cele expuse mai sus, eu inteleg ca amprenta la sol a constructie este de 50,30 mp, iar in proprietate am trecuti doar 22,63 mp #-o
In situatia in care am interpretat corect, care ar putea fi solutia la problema mea? In caz contrar imi poate explica cineva cum sta situatia de fapt? :( #-o
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 21:44, 18 Mai 2011
Apartamentul face parte dintr-un imobil( probabil cu etaj?) si are suprafata de 50,30 mp . Terenul pe care este construit imobilul se imparte in cote proportionale la toate apartametele. (ex.: un imobil cu amprenta la sol de 200 mp are 10 apartamente , fiecarui ap. revenindu-i 20 mp)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara- suprafete bogdanucom bogdanucom In urma achizitiei unui apartament de 50 mp (suprafata desfasurata) si terenul aferent (cota) de 8mp in Extrasul de carte funciara pentru informare apar ... (vezi toată discuția)
Legea 15/2003- recuperare tva cercetas cercetas Buna ziua, In baza legii 15/2003 am primit un teren in suprafata de 300mp de la Primarie. Am construit casa care are aprox 114mp utili. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Diferente intre "cota parte de proprietate" si "cota parte de proprietate indiviza" alexberi alexberi Exista diferente intre \"Cota parte de proprietate\" si \"Cota parte de proprietate indiviza\" ? Din cate inteleg eu: 1) \"Cota parte de proprietate\" ... (vezi toată discuția)