Am mostenit de la o matusa care detinea in proprietate cu contract de vanzare-cumparare incheiat baza Legii 112/1995 cu SC H, un apartament (este ca o casa) intr-un imobil.
Problema ar putea fi urmatoarea:
- citez din contractul de vanzare-cumparare:
1. "SC H vinde si XX cumpara locuinta situata in....compusa din vestibul, 2 camere, bucatarie, oficiu, baie, boxa in suprafata utila de 50,30 mp, reprezentand o cota indiviza de 26,87 % din imobil"
2. "odata cu locuinta se vinde si o cota indiviza de 26,87% din partile de folosinta comuna ale imobilului si 22,63 mp teren situat sub constructie..."
- din cele expuse mai sus, eu inteleg ca amprenta la sol a constructie este de 50,30 mp, iar in proprietate am trecuti doar 22,63 mp #-o
In situatia in care am interpretat corect, care ar putea fi solutia la problema mea? In caz contrar imi poate explica cineva cum sta situatia de fapt? :( #-o
Multumesc pentru raspuns.
Apartamentul face parte dintr-un imobil( probabil cu etaj?) si are suprafata de 50,30 mp . Terenul pe care este construit imobilul se imparte in cote proportionale la toate apartametele. (ex.: un imobil cu amprenta la sol de 200 mp are 10 apartamente , fiecarui ap. revenindu-i 20 mp)