avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziunea unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziunea unui imobil

indiviziunea unui imobil se poate face si la tribunal sau doar prin cadastru, intabulare? care este cea mai simpla metoda? m-ar interesa sa fac aceasta indiviziune la tribunal!
multumesc frumos!
Buna seara !
Cred ca va referiti la iesirea din indiviziune pe care o puteti face in instanta , urmata de inregistrarea cotelor-parti la cadastru .
Ieşirea din indiviziune o puteţi face, "pe cale amiabilă", la notar.
Dacă nu vă înţelegeţi, puteţi face această ieşire din indiviziune fie la instanţă, fie prin intermediul unui mediator.

Pentru ieşirea din indiviziune nu este obligatorie întocmirea documentaţiei cadastrale dacă bunurile sunt preluate în lot în individualitatea lor. Altfel, trebuie întocmit cadastrul în vederea dezmembrării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune fara intabulare si fara instanta? mandrut mandrut In urma decesului tatalui meu, cei trei copii, mostenim in urma succesiunii, fiecare o cota parte de 1/3 dintr-un imobil cu trei camere si doua terenuri ... (vezi toată discuția)
Formalitati legale pentru vanzare teren lonita lonita Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti care sunt formalitatile legale care trebuie sa le intreprind in vederea vanzarii unui teren intravilan pe care sunt ... (vezi toată discuția)
Indiviziune Adelina2017 Adelina2017 Buna ziua!Se poate face ieșirea din indiviziune a unui teren împărțit in doua loturi,după ce a fost făcut cadastrul Per total și apoi separat numai ... (vezi toată discuția)