avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... la ce instanta trebuie sa ma judec
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

la ce instanta trebuie sa ma judec

Cu respect,am o intrebare :unde trebuie sa dau pe cineva in judecata daca acel cineva se afla in alt judet,iar eu si cauza "disputei" in alt judet?
Cel mai recent răspuns: geobotosani , utilizator 21:10, 22 Ianuarie 2012
Depinde. Care este cauza disputei?
Incalcarea dreptului de proprietate.Proprietatea se afla in Botosani,iar cel care o incalca in Bacau.
Atunci intrebarea ar fi: cum o incalca:)?

Competenta teritoriala din punct de vedere al dreptului civil ar fi Botosani, dar se pare ca e posibil sa fie ceva penal acolo, atunci competenta este tot Botosani ( locul savarsirii infractiunii).
Mai intai multumesc pentru timpul acordat!
In speta cetateanul X cumpara un teren in jud Botosani,intravilan.Y este vecin cu acea proprietate,dar nu-i recunoste dreptul,ba mai mult strica gardul de granita intrand pe deplin pe acel teren , Y avand domiciliul in Bacau aici doar o proprietate cumparata.
Atunci va recomand sa luati legatura cu un avocat, sa va hotarati ce actiune introduceti ( revendicare, granituire etc.) sau daca faceti plangere penala.
Succes!

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc Cipirica Cipirica Bună ziua. Doresc sa va supun atenției 2 intrebari: 1. Dacă în urma unei hotărâri de încuviințare a executări silite judecătorul de la ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate incalcat cip127 cip127 in anul 1990 parintii mei au cumparat cu contract de vanzare- cumparare o casa cu teren aferent ,anul acesta vecina noastra (care este persoana de la care am ... (vezi toată discuția)
Ce sfat imi dati? noisette noisette Locuiesc intr-un oras de provincie la casa, iar vecinul meu de gard , acum vreo 3 saptamani si-a ridicat un alt gard intr-o perioada cat eu am lipsit de acasa. ... (vezi toată discuția)