Este o societate normala ca oricare alta, un SRL sa zicem, obiectul de activitate este de comert cu autovehicule, nu exista in codul CAEn comert cu autovehicule second hand, atentie la modalitatea si la actele prin care procurati aceste masini.
Multumesc mult Maria,si mai ales multumesc pentru atentionare-voi reveni in curand cu o cerere de consultanta la d-voastra pentru amanunte.In alta ordine de idei,care ar putea fi cea mai avantajoasa forma de societate comerciala care sa aiba o astfel de activitate/?cea mai ieftina,care sa plateasca impozite mici,care sa nu implice contabilitate multa .
In plus fata de cele spuse pina acum privind infiintarea , in cadrul activitatii comerciale curente puteti lua in considerare si modalitatea de lucru in baza Contractului de Consignatie. Adica omul vine la srlul dv. lasa masina spre vinzare la un pret prestabilit si diferenta pozitiva obtinuta o retineti dv. cu titlu de comision pe care il contabilizati. Nu virati toata suma pina ce proprietarul vechi nu face toate actele noului proprietar si astfel nu mai interveniti in actele masinii.
Multumesc ,acum,ca persoana fizica autorizata(nu srl)pot lucra cu un contract de consignatie?poate ca pun intrebari prostesti,dar este singurul fel in care pot sa ajung la raspunsul cel bun,nu?
Da. Insa atentie la modul cum iti alegi forma de organizare. Consulta-te la inceput cu un jurist, problema nu se pune numai la nivelul cheltuielilor de infiintare sau forma contabilitatii, ci este un intreg set de factori care trebiesc luati in calcul pentru viitorul afacerii (raspunderea asociatilor, mobilitatea capitalului social intr-o eventuala vinzare a afacerii, posibilitatea maririi capitalului social prin cooptare de asociati, forma de conducere, incadrare in grupul tinta a eventualelor fonduri nerambursabile.... )
Spre exemplu la Persoana fizica , asociatia familiala, societatea in nume colectiv raspunderea patronatului este nelimitata. Adica la un eventual litigiu cu un tert client, in cadrul activitatii comerciale , sa zicem ca esti gasit responsabil pentru o culpa oarecare, sau uiti sa platesti la anaf oarece impozite , acestia se pot indrepta inclusiv pe patrimoniul tau privat (casa, masa....). La un srl raspunderea este limitata doar la capitalul social al societatii, adica creditorii se pot indrepta numai asupra capitalului social. Si ma rog exemplele pot continua si doar o discutie cu un specialist te va lamuri in amanunt.