avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovit de fata cu politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovit de fata cu politia

buna ziua... am o nelamurire...
ieri seara, un coleg arbitru in timpul unui meci a fost lovit de catre un jucator cu pumnul, cazand si avand o comotie... circa 5-10 minute iau trebuit sa se ridice si sa poata merge... dar fara sa stie unde e si ce a patit... nici la circa 3 ore de la incident nu reusise sa se "dezmeticeasca"...
am venit acum de la spital iar dupa primele teste e in regula, bine ca nu are mandibula rupta... urmau sa il duca la neuro sa ii faca un RMN... sper sa fie totul bine pana la urma...
in fine... sa revin la lucrul pt care am intrat sa intreb...
la fata locului la meci a asistat si un politist din localitate... fiind liga a4-a este obligatorie prezenta acestuia la teren pe timpul meciului...
eu stiu ca politia se autoseszeaza in astfe de cazuri... dar nu sunt sigur...
victima daca e bine... trebuie sa depuna el plangere pt lovire sau dosarul trebuia deschis din oficiu (slabe sanse ca in sate toti is mana in mana)

sper ca m-am facut cat de cat inteles...
victima ar putea invoca legea 4 din 2008 ("legea lui dragomir") ??? totul intamplandu-se pe terenul de joc, intr-o baza sportiva (e mult spus dar asa e considerat acel teren ingradit)
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 02:29, 19 Mai 2011
Pt infractiunea de "lovire sau alte violente-art 180", presupun ca acesta este cazul, organele nu se autosesizeaza ci este nevoie de o plangere prealabila deoarece actiunea penala nu se pune in miscare din oficiu.
Daca partea vatamata doreste ca faptuitorul sa fie tras la raspundere atunci sa se duca la IML si sa isi scoata un certificat medical, iar in baza nr de ingrijiri medicale se va putea face si corecta incadrare a faptei.
Legea nr 4/2008 enumera faptele care constituie contraventie, iar in cazul in care faptele constituie infractiuni se face referire la aplicarea legii penale, asadar tinem cont de dispozitiile din C.pen. dupa nr de ingrijiri medicale.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu nevoie de o parere allex81 allex81 Am condus sub influenta bauturilor alcoolice cand am vrut sa fac o gluma unui amic care era si el in stare de ebrietate, adica sa il sperii trecand pe langa el ... (vezi toată discuția)
Lovire theodor3500 theodor3500 Va rog sa-mi spuneti din practica dvs ce consecinte sunt daca o persoana este reclamata pentru insulta amenintare si lovire.Precizez ca exista un martor ocular ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila - probleme kimbao kimbao Speta: sunt arbitru de fotbal. Semnalez un hentz in careu si dictez 11m. Unul dintre jucatori se enerveaza si ma face KO. Imi pierd pentru cateva clipe ... (vezi toată discuția)