avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECUPERARE ONORARIU DE SUCCES
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECUPERARE ONORARIU DE SUCCES

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema legata de cheltuielile de judecata :
Am incheiat un contract de asistenta cu un avocat ;
Acesta mi-a cerut o anumita suma de bani pentru a ma reprezenta in instanta pe toata durata procesului si o alta suma de bani care va fi achitata in cazul castigarii procesului.
INTREBARE :
Sumele de bani pe care le datorez avocatului, inclusiv onorariul de succes, pot fi recuperate ca, cheltuieli de judecata ?
Va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
george1967, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 08:41, 19 Mai 2011
Potrivit disp.art.274 Cod proc.civ. cheltuielile de judecata cad in sarcina partii cazuta in pretentii, dar trebuie mentionat faptul sa si dovediti.
Dar, mai exista tot in acest articol un aliniat care spune ca judecatorul poate micsora cheltuielile de judecata (onorariile), daca nu sunt justificate prin munca depusa de aparator in functie de complexitatea cauzei, insa judecatorul nu poate mari sau micsora taxele legale de timbru.
Ca raspuns, "Onorariul de succes", il platiti dupa ce se pronunta instanta si nu mai aveti posibilitatea sa depuneti chitanta in sedinta publica, pentruca dezbaterile s-au inchis...:(=D>
aveti si posibilitatea sa solicitati cheltuielile de judecata pe cale separata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs cheltuieli de judecatã - onorariu excesiv al apãrãtorului doru6 doru6 Am pierdut un proces si am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata catre parat. Problema e ca mi se par exagerat de mari cheltuielile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Cenzurarea onorariilor avocatiale de catre instantele de judecata SIMBOTIN REMUS - Cabinet de Avocat si Mediator - Brasov, Romania SIMBOTIN REMUS - Cabinet de Avocat si Mediator - Brasov, Romania Ce parere aveti despre acest subiect? Mai ales in procesele in care ne judecam in contradictoriu cu statul roman sau in contradictoriu cu autoritatile ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata baloghjoe baloghjoe Buna Ziua Am piedut un proces si avocatul parte adverse a cerut o suma oribil;a de mare ca cheltuiel de judecata exista vreo posibilitate sa fac atac la ... (vezi toată discuția)