avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speza asigurarea obligatorie a locuintei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speza asigurarea obligatorie a locuintei

In cazul in care un imobil a fost donat cu titlu de uzufruct viager, cine va trebui sa incheie asigurarea obligatorie a locuintei donatorul sau donatarul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 09:53, 19 Mai 2011
Donatarul trebuie sa faca asigurarea deoarece detine nuda proprietate; donatorul detine uzufructul viager, adica dreptul de a locui pe toata durata vietii in imobilul pe care l-a donat.
Contractul de donatie este un contract translativ de proprietate, dreptul transmitandu-se prin acordul partilor exprimat cu respectarea conditiilor de forma cerute de lege
De regula,contractul de donatie ,contine mai multe clauze ,printre care si clauza privind plata datoriilor prezente ale donatorului sau a datoriilor viitoare,astfel ca obligatiile aferent proprietate revin donatarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate imobiliara (cu teren si bunuri aferente) dupa divort Eavy Eavy Buna ziua, Dupa divort nu am facut partajul bunurilor, ramanand bun comun,iar fiul nostru beneficiaza de ele de aproximativ 7 ani. Fiecare sot si-a refacut ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)
Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)