avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzare la licitatie a garantiei
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzare la licitatie a garantiei

Un client al nostru a intrat in insolventa. Pentru executarea contractului de vanzare cumparare cu plata la termen avem instituita o ipoteca pe un imobil ce apartine clientului. Putem sa solicitam acum vanzarea la licitatie a imobilului pentru recuperarea creantei sau nu? multumesc
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 16:13, 19 Mai 2011
Nu, nu se poate asa ceva, conf art. 36 din legea 85/2006 toate actiunile judciare, extrajudiciare sau masurile de executare silitat se suspendA de drept de la data deschiderii procedurii.
In procedura doar practiciuanul in insolventa vinde bunurile apartinand societatii falite in conditiile aprobate de adunarea generala a creditorilor.
Daca aveti sume de recuperat trebuie sa va inscrieti la masa credala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa client mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna dimineata! va rog daca se poate sa ma indrumati cu privire la pasii de urmat in cazul in care un client ne anunta neoficial (printr-un sms trimis ... (vezi toată discuția)
Executare vs faliment Monica H. Monica H. speta e cam asa: in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor. Intre timp, impotriva firmei debitoare a ... (vezi toată discuția)
Proces cu firma intrata in faliment eugen82 eugen82 Am reluat un proces suspendat acum 3 ani, in care sint reclamant iar piritii sint doi in solidar dintre care unul este o firma. Este o actiune in pretentii. ... (vezi toată discuția)