avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... proces cu firma intrata in faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

proces cu firma intrata in faliment

Am reluat un proces suspendat acum 3 ani, in care sint reclamant iar piritii sint doi in solidar dintre care unul este o firma. Este o actiune in pretentii.
Verificand am constatat ca de vreo doi ani firma a intrat in faliment, procedura pe rol, cu tabel creditori, etc., nu cunosc stadiul procedurii.
Nu stiu cum sa procedez, m-as putea inscrie la masa credala daca procesul meu este inca pe rol si nu am o hotarire definitiva?
Ma gandesc sa continui numai cu primul pirit in privinta caruia nu exista si nu va exista vreun pericol sa intre in faliment.
Va rog opinii, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: greensea , utilizator 14:34, 5 Octombrie 2012
art. 36 din legea 85/206 spune "de la data deschiderii procedurii de insolventa se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pt realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale" asa ca nu-si are rostul o actiune in pretentii....decat cu celalalt parat care nu se afla in insolventa
In situatia actuala a debitorului aflat in insolventa, dv trebuia sa va inscrieti la masa credala cu suma ce o aveti de recuperat. Insa pt asta exista un termen de inscriere, termen pe care dv cu siguranta l-ati depasit
Insa daca veti dovedi ca din motive intemeiate care nu tin de dv nu ati putut sa va inscrieti, puteti face si acum o cerere.
Un sfat : Daca reprezentati o societate si mai aveti si alti debitori, sau chiar inainte de o colaborare, consultati Buletinul Procedurilor de Insolventa la care oricine are acces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare vs faliment Monica H. Monica H. speta e cam asa: in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor. Intre timp, impotriva firmei debitoare a ... (vezi toată discuția)
Executare silita sau inscriere la masa credala? ddianna ddianna Buna ziua, In calitate de creditor, am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie de drept, in ceea ce priveste un debitor impotriva caruia, intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la o firma in insolventa - art.1856 natura1 natura1 Buna ziua, compania noastra are de recuperat o suma de bani de la o companie care a inceput procesul de insolventa. Suma pe carte noi ar trebui sa o incasam ... (vezi toată discuția)