avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... chirie neplatita
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

chirie neplatita

buna ziua
in cazul in care eu societate comerciala nu mai platesc chiria proprietarului tot societate comerciala timp de 2 luni, ma pot da afara si sa nu ma mai lase sa imi iau lucrurile, actele din spatiul respectiv?
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 14:56, 19 Mai 2011
proprietarul spatiului poate invoca in acest caz prezentat cu succers un drept de retentie asupra bunurilor societatii dvs pana la achitarea debitului si presupun si a penalitatilor.Exceptie fac actele societatii asupra carora nu are dreptul legal sa le retina.puteti la randul dvs in caz de refuz de predare a lor sa emiteti pretentii.va sugerez sa il notificati in acest sens prin executor judecatoresc.
poate invoca acest drept de retentie chiar daca nu e stipulat in contract?
Nu se numeste sechestru? ma gandesc ca trebuie sa ne dea in judecata sa ii platim dar nu sa nu ne lase sa ne luam ce avem acolo, avem si documente importante in afara de documentele societatii.
Proprietarul nu are drept sa va opreasca si sa va indisponibilizeze bunurile, nu are dreptul sa schimbe yala de la usa si/sau sa va interzica accesul in imobil - daca este in vigoare contractul de inchiriere.
Proprietarul are dreptul sa va actioneze in judecata si sa solicite evacuare si plata tuturor sumelor pe care le datorati, sa rezilieze contractul pentru neplata, etc...
Iar dumneavoastra aveti obligatia sa achitati chiria si utilitatile la termenul prevazut in contract, sa folositi spatiul conf contractului si sa va comportati ca un bun proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul proprietarului asupra bunurilor mobile ale chiriasului zsigmondkrisztina zsigmondkrisztina Buna ziua,am inchiriat niste bunuri mobile unei societati comercialre care le-a detinut intr-un spatiu pe care il inchiria de la un proprietar..Chiriasul a ... (vezi toată discuția)
Locatorul poate exercita dreptul de retentie? Pandinvs Pandinvs Buna ziua! Eu nu mă mișc prea sigur în lumea legislației (posibil, că nici alții...). Mă gândesc, că întrebarea mea va ajuta și ... (vezi toată discuția)
Incetarea unui contract de inchiriere spatiu comercial silvia1502 silvia1502 Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca am un contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica inregistrat la administratia financiara,si care ... (vezi toată discuția)