Suntem o firma de prestari servicii IT . Facturam lunar ore unui client din SUA. Luna aceasta avand foarte mult de lucru , avem ore suplimentare platite extra.
Costul pe ora a fost stabilit cu clientul in baza unui buget de cheltuieli si a unei rate de profit , neluanduse in considerare orele supliemntare.
Avand in vedere ca orele suplimentare sunt platite dublu , intrebarea mea este pot sa facturez dublul orelor , corespunzator cu orele suplimentare ?
Daca de exemplu pe pontaj apar 1000 de ore lucrate dintre care 100 sunt suplimentare platite 200% , pot sa facturez clientului 1100 de ore ?
Probabil ca aveti un contract. In acesta nu sunt inscrise clauze referitoare la facturare, tinand cont de prevederile Codului muncii de la noi cu privire la orele suplimentare?
Pentru a fi in regula si a nu vi se refuza, cred ca ar trebui sa aveti asa ceva. In rest, daca partenerul accepta si vi se confirma orele, nu vad de ce nu s-ar putea.
In orice situatie, incercati sa puneti in acord prevederile contractului cu cele ale Codului muncii de la noi, printr-un act aditional.
Puteti sa facturati dublu numai daca acest lucru este prevazut in contractul de prestari servicii cu partenerul din SUA.
Daca in contract nu este prevazut, eu nu v-as permite sa ma facturati dublu pentru ora lucrata, si nici numar dublu de ore pentru serviciul prestat.
Legislatia muncii din Romania si faptul ca dvs. ati ales sa lucrati munca suplimentara (in loc sa angajati o persoana care sa lucreze ore normale in plus) NU il obliga la nimic pe partenerul dvs.
Pe de alta parte, daca partenerul accepta, e ok sa facturati si sa fiti platit. E bine sa discutati deschis si sa negociati (+ act adititonal la contract) macar cum veti proceda pe viitor.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.