avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ore suplimentare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ore suplimentare

Buna ziua,

Suntem o firma de prestari servicii IT . Facturam lunar ore unui client din SUA. Luna aceasta avand foarte mult de lucru , avem ore suplimentare platite extra.
Costul pe ora a fost stabilit cu clientul in baza unui buget de cheltuieli si a unei rate de profit , neluanduse in considerare orele supliemntare.
Avand in vedere ca orele suplimentare sunt platite dublu , intrebarea mea este pot sa facturez dublul orelor , corespunzator cu orele suplimentare ?
Daca de exemplu pe pontaj apar 1000 de ore lucrate dintre care 100 sunt suplimentare platite 200% , pot sa facturez clientului 1100 de ore ?

Rog mult un raspuns.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:18, 19 Mai 2011
Probabil ca aveti un contract. In acesta nu sunt inscrise clauze referitoare la facturare, tinand cont de prevederile Codului muncii de la noi cu privire la orele suplimentare?
Pentru a fi in regula si a nu vi se refuza, cred ca ar trebui sa aveti asa ceva. In rest, daca partenerul accepta si vi se confirma orele, nu vad de ce nu s-ar putea.
In orice situatie, incercati sa puneti in acord prevederile contractului cu cele ale Codului muncii de la noi, printr-un act aditional.
Puteti sa facturati dublu numai daca acest lucru este prevazut in contractul de prestari servicii cu partenerul din SUA.
Daca in contract nu este prevazut, eu nu v-as permite sa ma facturati dublu pentru ora lucrata, si nici numar dublu de ore pentru serviciul prestat.
Legislatia muncii din Romania si faptul ca dvs. ati ales sa lucrati munca suplimentara (in loc sa angajati o persoana care sa lucreze ore normale in plus) NU il obliga la nimic pe partenerul dvs.

Pe de alta parte, daca partenerul accepta, e ok sa facturati si sa fiti platit. E bine sa discutati deschis si sa negociati (+ act adititonal la contract) macar cum veti proceda pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva? CNL CNL Buna, tocmai am aflat astazi ca sunt concediata pe motiv ca s-a desfiintat postul. E destul de clara legea in sensul asta si nu prea mai am ce face. S-au ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare platite simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Sunt noua in domeniu si am nevoie de putin ajutor va rog frumos. 1. In cazul orelor suplimentare ( ma refer la cele legale 48 ore/saptamana), in ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite compensate cu zile libere Irinelpp Irinelpp Lucrez la o Primarie municipala, datorita recesiunii nu se mai platesc orele suplimentare ci se compenseaza cu zile libere. Am lucrat schimbul 3 de pe data de ... (vezi toată discuția)