Buna ziua,
ma poate ajuta si pe mine cineva? Sunt in Spania cu fiica de 3 ani si sotul. Casatoriti in Romania. De mai bine de 6 luni casatoria noastra s-a transformat intr-un calvar...certuri interminabile si chiar amenintari cu moartea. Sunt de-a dreptul speriata de aceasta atitudine a sotului si mai ales de amenintari. Am decis sa plec de acasa cu fiica mea. Mi se poate intampla ceva daca plec de acasa, din Sspania, cu fetita fara avea o procura (am doua variante...ori in Italia la sora mea ori in Romania la parinti)? Am vb cu un avocat din Spania mi-a zis sa bag divort in Romania. Parintii au vb cu un avocat in Romania care le-a spus sa bag divort in Spania. Unde sa bag divort dupa ce voi pleca de acasa si ne vom linisti eu si fetita, in Spania sau Romania?
stimata doamna, divortul se introduce in tara in care a avut loc si casatoria.Ca atare,jurisdictia legala in aceasta privinta este in Romania.Deoarece sotul nu este de acord cu divortul(din cate inteleg),nu se va putea desface casatoria pe cale amiabila(conf legii 202, chiar la notar de ex).Indicat ar fi sa reveniti in tara,introduceti actiunea de divort(trebuie introdusa personal) dupa care sa delegati un mandatar(avocat va sugerez).
in privinta plecarii cu fetita din Spania,nimeni nu va opreste sa reveniti in tara.in cazul in care intampinati dificultati,luati imediat legatura cu ambasada noastra din Spania si solicitati concursul lor pentru a reveni in tara.
Buna ziua!
Pentru mai multa siguranta,cred ca trebuie sa reveniti in tara.Aici va puteti apara mai bine,fiind in familie,avind rude,prieteni...este cu totul altceva.In cazul cind sotul va veni dupa dvs. si va va ameninta din nou ( sper sa nu faca asta),aici altfel vor sta lucrurile,fata de ITALIA.Acolo,sunteti printre straini,lipsita de aparare,de prieteni..etc.
Luptind pe terenul dvs. lupta este jumatate cistigata din start..:luck:
Divorț
ContSters469444
Nici nu știu cu ce sa incep
Am cea mai nefericită căsătorie la nici 26 de ani alaturi de cel mai indiferent soț împreună avem 1 fetiță .!
Doresc ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii
ramodeni
Suntem casatoriti de 5 ani jumate si avem o fetita de 2 ani si 3 luni.Am inceput sa nu ne mai incelegem inca de cand eram insarcinata.Acum suntem in Italia,eu ... (vezi toată discuția)