avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare activitate societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare activitate societate

Am si eu urmatoarea nelamurire. Un client m-a intrebat daca nu se poate solicita si obtine suspenarea unei Sc retroactiv pe o perioada de 3 ani intrucat asa i-ar fi spsu un alt avocat (acel avocat i-a promis ca ii face o actiune si-i suspenda activitatea retroactiv pt 3 ani).

Desi mi s-a parut f ciudat, am cercetat si tot la aceeasi concluzie am ajuns ca suspendarea produce efecte numai pt viitor pt o perioada ce nu paote depasi 3 ani.

Va rg sa-mi spuneti daca este posibila suspendarea retroactiva pt 3 ani si in baza a ce act normativ.

Mersi.
Cel mai recent răspuns: elyely , utilizator 08:57, 23 Iulie 2009
din cite inteleg, @cristina , controlul a dispus facturarea restului de comision . Cum vad eu : controlul a calculat partea lui, sa zic asa, adica a stabilit impozit suplimentar de plata si tva, cu maj de rigoare , si astea se vad in raportul de inspectie .
Acum , veti emite factura de dif de comision , pentru a recupera eventual de la client suma nefacturata ( spun eventual , pentru ca e posibil sa nu o accepte ) azi, la data constatarii faptului ca n-a fost facturat la timp.

Si in legatura cu suspendarea : da, este numai pentru viitor.
Un act aditional de suspendare a activitatii poate fi intocmit ... de exemplu ... in anul 2007.

Dar legea spune ca trebuie sa il prezinti in 15 zile la ORC altfel iei amenda.

Daca platesti amenda ..... ?

Alberto Kurtyan
Dar opozabilitatea fata de terti este data tocmai pe inregistrarea in Reg Com. Prin urmare daca platesti amenda soc este suspendata cu data inregistrarii mentiunii.
Buna ziua,am un SRL cu asociat unic fara angajati, vreau sa inchid de tot firma,intrebarea mea este daca o sa vina cineva de la finante sa controleze toate actele firmei? (mi-a zis cineva ca e nasol, asa e?) Am pe cineva care o sa se ocupe de inchidere la ONRC,nu prea stiu pe partea de finante
Daca ma poate ajuta cineva cu lamuriri!
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul forfetar steluta bz steluta bz In completarea intrebarii anterioare privind impozitul forfetar pentru firmele suspendate prin Camera de Comert, care sunt urmatorii pasi de facut pentru a ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate mercur_ro mercur_ro Buna ziua! Ce se intampla cu datorilie unei SC care isi suspenda activitatea la ONRC (nu mai desfasoara activitate)? Va rog, am nevoie de raspuns urgent. ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma nicolsim nicolsim Buna. Nu mai am activitate si vreau sa suspend firma.Va rog mult daca ma puteti ajuta cu cateva lamuriri: - pe ce perioada o suspend - in perioada ... (vezi toată discuția)