avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... precizari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

precizari

Am facut un imprumut la banca.
In contractul cu banca, la rubrica "garantarea creditului" scrie:"Clientul garanteaza creditul dobanzile,dobanzile penalizatoare,comisioanele aferente creditului, precum si cheltuielile de orice fel legate de recuperarea creditului sa a tuturor celorlalte datorii fata de Banca, cheltuielile de judecata si de executare silita prin veniturile si bunurile sale de orice natura, prezente sau viitoare."Adica asta inseamna ca garantez cu casa?Eu asa cred, desi atunci la banca nimeni nu mi-a spus asta.Dar intrebarea mea cea mai importanta era daca in afara de apartamentul care este pe numele meu banca poate sa aibe pretentii si la al 2-lea apartament pe care l-am mostenit impreuna cu copii mei(deci fiecare are o treime din acest al doilea apartament)

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 23:11, 19 Mai 2011
in prima faza pun poprire pe venituri, conturi bancare. apoi se indreapta catre bunurile proprii, abia apoi (daca nu s-au indestulat) se intreapta catre cota dvs din bunuri in coproprietate.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
gi-jane2, moderator
prin ceea ce este inserat in contractul de credit bancar,dvs practic,in raport cu banca, ati fost de acord sa acordati dreptul bancii de a fi asa zisul"creditor chirografar" raportat la situatia dvs de debitor.cu alte cuvinte, in prezent banca poate sa execuite orice bun aflat in posesia dvs in mod legal;modul prin care intelege sa actioneze,este in prezent la discretia bancii!!poate cu alte cuvinte sa va execute orice bun mobil/imobil aflat in posesia dvs ca si proprietar(coproprietar).Nu puteti practic impune ca anume bunuri sa fie execuate silit.Banca va actiona(de regula) asupra bunurilor mai usor vandabile.
Fraza inseamna ca dvs. garantati imprumutul cu toate bunurile dvs. mobile (tlevizor, masina, bijuterii, salariu) si imobile (casa, teren), prezente si viitoare.
Prin executare silita (si daca nu exista ipoteci sau alte garantii decat aceasta, din acest contract), se poate ajunge la ce v-a zis gj_jane.
fraza de la rubrica "garantarea creditului"
"Clientul garanteaza:rolleyes: creditul dobanzile,dobanzile penalizatoare,comisioanele aferente creditului, precum si cheltuielile de orice fel legate de recuperarea creditului sa a tuturor celorlalte datorii fata de Banca, cheltuielile de judecata si de executare silita prin veniturile si bunurile sale de orice natura, prezente sau viitoare":rolleyes:...

... e o gaselnita de trecut pe langa lege si de plasat banii veniti de aiurea cat mai repede, cat mai multi si la cat mai multi "consumatori", cu bonusurile de rigoare pentru "manageri" pentru "succesuri":))... si desigur, cu dobanda (in diferite "variatiuni", "de orice fel") maaare, cat se poate, cat cuprinde, infinita...

... pentru ca avem Ordonanta de Urgenta nr. 99 din 6 decembrie 2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului:
...
Art. 117
(1)Institutiile de credit pot derula tranzactii cu clientii doar pe baze contractuale, actionand intr-o maniera prudenta...

anterior, in Legea bancară nr.58/1998, art.44:

„la acordarea creditelor, băncile urmăresc ca solicitanţii să prezinte credibilitate pentru rambursarea acestora la scadenţă. În acest scop, băncile cer solicitanţilor garantarea creditelor în condiţiile stabilite prin normele lor de creditare“

... fraza aia din contract numai "maniera prudenta" nu e... sau, cumva, "garantie"?!:))
... si pana la urma, e o fraza ilegalaB-)

Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate restante ikuta ikuta Am facut pentru un var de-al meu un imprumut bancar, in anul 2007.Totul a fost bine pana anul trecut cand a inceput sa-mi dea cu greu rata(este vorba de 1700 ... (vezi toată discuția)
Executarea desucheata desucheata [u]sunt mai protejat daca nu mai achit un credit de nevoi personale???[/u] procedura de executare presupune doar poprirea pe salariu in valoare de 30%? am ... (vezi toată discuția)
Executare silita codebitor credit bancar ramolex ramolex buna seara! doi tineri casatoriti au contractat un credit de la banca. deoarece veniturile lor nu erau suficiente, au adus si doi codebitori (parintii) cu ... (vezi toată discuția)