avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza de neconcurenta

As dori sa stiu daca pot prevedea in CIM si clauza de neconcurenta pe parcursul contractului individual de munca, nu dupa expirarea lui. Si in acest caz trebuie sa platesc o indemnizatie lunara? Cat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 19 Mai 2011
Potrivit art. 21 din Cod , "la încheierea contractului individual de muncă sau pe parcursul executării acestuia, părţile pot negocia şi cuprinde în contract o clauză de neconcurenţă prin care salariatul să fie obligat ca după încetarea contractului să nu presteze, în interes propriu sau al unui terţ, o activitate care se află în concurenţă cu cea prestată la angajatorul său, în schimbul unei indemnizaţii de neconcurentă lunare pe care angajatorul se obligă să o plătească pe toată perioada de neconcurenţă” .

Pe durata executării contractului individual de muncă poate opera în acest interval, cu aceleaşi efecte, în esenţă, obligaţia de fidelitate (de loialitate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de confidentialitate si clauza de neconcurenta Ana252 Ana252 Buna ziua! Lucrez pentru un ONG (care se ocupa de terapie ocupationala) si pe langa contractul de munca am semnat un contract de confidentialitate. In acest ... (vezi toată discuția)
Clauze malice malice Poate o firma sa-mi interzica dreptul de a profesa dupa programul de lucru si in timpul liber pe durata CIM ,in acelasi domeniu in care sunt angajat la firma ... (vezi toată discuția)
Contract de neconcurenta si cofidentialitate distrib distrib Buna ,am o intrebare daca am fost in concediu de ingrijire copil 2 ani si cand a trebuit sa ma intorc la firma de la care am intrat in maternal mi-am dat ... (vezi toată discuția)