avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vinzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vinzare firma

buna ziua tuturor,in urma cu citiva ani am deschis o firma de constructii care a mers bine o perioada apoi nu a mai mers dupa care am schimbat obiectul de activitate si am deschis un magazin de imbracaminte si incaltaminte care la fel a mers la inceput iar apoi pauza,as dori sa stiu daca vreau sa vind firma cu tot cu marfa [marfa este in valoare de 15000 ron] cum ar trebui sa procedez,care sunt riscurile daca dau anunt de vinzare pe net?am vreo sansa sa o vind?cam ce suma as putea lua pe ea? multumesc anticipat celor care imi vor putea raspunde si care imi vor da ceva sfaturi
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 15:49, 19 Mai 2011
Dumneavoastra puteti vinde partile sociale la valoare mai mare decat valoarea nominala(cea trecuta in statut. Ceasta treaba implica doar vanzatorul si cumparatorul, deci nu se introduce nimic in contabilitatea firmei. La registrul comertului o sa va ceara dovada platii impozitului pe diferenta dintre valoarea niminala si cea reala. Marfa e cumparata cu banii firmei. Cine cumpara firma preia activul si pasivul.
Ba fix se introduce in contabilitatea firmei, se stipuleaza si in contractul de cesiune ca [partile sociale se vand la alta valoare decat valoarea nominala a partilor sociale, iar pe diferenta se plateste intr-adevar impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)
Contract creditare societate, cesiune parti sociale andreeacatgirl andreeacatgirl In cazul in care un actionar crediteaza societatea cu sume de bani, iar ulterior vinde firma (cesioneaza partile sociale la valoarea nominala), care e cea mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau cesiune IF10CRY IF10CRY DETIN O SOCIETATE COMERCIALA CU ACTELE LA ZI, MAI PRECIS UN DEPOZIT DE MATERIALE DE CONSTRUCTII ADICA O HALA +UTILAJE +MARFA DE PE STOC.DORESC SA CEDEZ ... (vezi toată discuția)