avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere disciplinara a CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere disciplinara a CM

Buna ziua, am lucrat la o societate o luna si zece zile, angajatorul mi-a promis "marea cu sarea'' adica: in momentul angajarii mi-a spus ca-mi va da un salariu net de 1000 ron plus 2% sambata si duminica si liber o data pe saptamana.
Contractul nu a fost respectat de catre angajator si anume: liber aveam o data la doua saptamani sau la 11-12 zile, lucram peste program ore suplimentare 2-3 ore pe zi, se purta foarte urat cu angajatii, injurii; a venit si ziua de salariu iar angajatorul mi-a dat salariul de 800 ron cu tot cu cei 2% si ore suplimentare. Am renuntat la serviciu din aceste motive.
Am primit acasa o desfacere disciplinara a contractului de munca, in care trebuie sa ma prezint la societate(cofetarie) pe data de 26/05 pentru a da explicatii in favoarea mea.
Am fost astazi dupa ce am primit aceasta desfacere disciplinara, am spus motivele renuntarii mele la post, demisia mi-a fost respinsa si intrebarea mea este ce pot face in acest caz?
Astept raspuns, multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 20 Mai 2011

Nu a-ti primit o desfacere disciplinara ci un convocator, pentru data de 26.05.(azi e 19), trimiteti-i prin posta demisia dvs. fara preaviz, iar in legatura cu diferenta de la 800 la 1000 ron mentionati ca veti anunta ITM.
Sanse 99%.
Art. 79 Legea 53/2003 - codul muncii
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

1.Exista un contract individual de munca semnat de dvs.si angajator,in care se regasesc aceste promisiuni? Daca da,il puteti actiona in judecata.

2.Daca ati lipsit nejustificat de la serviciu,se justifica cercetarea disciplinara.

3.Demisia nu se aproba de nimeni.Demisia este un act unilateral de vointa.

Multumesc pentru raspuns; mai am o intrebare: daca nu ma prezint la aceasta convocare ce se poate intampla?
toma daniela a scris:

Multumesc pentru raspuns; mai am o intrebare: daca nu ma prezint la aceasta convocare ce se poate intampla?

Potrivit art.267 alin.2 din Codul Muncii,daca nu va prezentati la convocare,legea da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea dvs.,fara a mai efectua cercetarea disciplinara prealabila.
Incepand cu 18.05.2011 .... art.79 a devenit, dupa republicarea Codului Muncii in Monitorul Oficial , art.81 , iar art. 267 a devenit art.251 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie utc utc Un salariat si-a dat demisia pe motiv ca nu a primit sporurile si nu i-au fost platite ore suplimentare,dar la incheiera contractului i s-a spus ca are sal ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz mireille0618 mireille0618 Buna ziua. Doresc sa-mi dau demisia cu acordul partilor, \"la zi\" cum se spune, fara a mai sta in perioada de preaviz, dar angajatorii nu sunt de acord. Ce se ... (vezi toată discuția)