avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciunea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciunea

Buna am de catva timp 2 procese pe rol de ordin penal(unu e ca am inselat niste persoane pentru munca strainatate si m`am dat drept functionar apia(directia agricola) un prejudiciu de 7600 de ron insa nu i`am restituit si am avut primul termen amanat pentru lipsa de avocat,al doilea proces consta in inselarea unor persoane pentru termoizolarea imobilelor dar aici nu am avut intentia de a ii insela deoarece in tot timpul acesta aveam un PFA pe numele meu nu mi`am dat datre false sau alte calitati insa nu am mai putut executa lucrarile deoarecem`am blocat financiar si am avut si un accident rutier si am ramas invalid de mana dreapta acum am primul proces in cel de`al doilea dosar ce ar trebui sa fac sa scap fara executare a pedepsei .Precizez ca in primul dosar am fost retinut si am fost arestat 15 zile recunoscand ceea ce am facut.Ce atitudine ar trebui sa am in continuare
Cel mai recent răspuns: keops3333 , utilizator 09:19, 25 Mai 2011
un avocat bun care sa merite banii care ii dau cel putin daca tot dau banii sa am ceva sanse,Eu sunt di Alba Iulia.
care anume ar fi pedeapsa pentru amandoua dosare,cumva sa primesc suspendare nu pot?
2 ani -cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
3 ani-cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
Ambele in caz de concurs de infractiuni si cu termenele de incercare aferente.
Dar vezi art 74 ind 1 Cod Penal.
Eu il locul tau as face tot posibilul sa repar prejudiciul.
AlinM a scris:

.
Dar vezi art 74 ind 1 Cod Penal.
Eu il locul tau as face tot posibilul sa repar prejudiciul.


Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca articolul 74 indice 1 din Codul Penal, introdus prin Legea 220/2010 privind mica reforma in justitie, care prevedere reducerea limitelor de pedeapsa la jumatate pentru anumite infractiuni daca prejudiciar este integral acoperit, este neconstitutional.

Decizia Curtii Constitutionale este definitiva si obligatorie, iar motivarea ei urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.
si daca prejudiciul nu este recuperat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare suspendare dia2120 dia2120 in urma cu un an si jumatate datorita unor ,,tulburari\'\' fiul meu a fost inculpat in 2 dosare.in timp ce se judeca primul ,fara a exista hot definitiva a ... (vezi toată discuția)
Sunt implicat într-un dosar de delapidare și fals în înscrisuri. mai ajung la proces dacă mă împac cu partea vătămată? alexia87 alexia87 Buna ziua.Sunt implicat intr.un dosar de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.In dosar am calitate de suspect.Daca ma impac cu partea ... (vezi toată discuția)
Imi poate spune va rog cinev despre ce este vorba? symynaa symynaa Sora mea este cercetata intr-un dosar penal. A dat declaratie la procuratura si acum asteapta prima infatisare la tribunal. Acolo in declaratie a scris ca ... (vezi toată discuția)