avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mutarea procesului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mutarea procesului

Se poate muta procesul in alt a parte daca avocatul partii adverse a fost presedintele acelei Judecatorii?
Cel mai recent răspuns: popgeorge , utilizator 19:05, 19 Mai 2011
puteti depune o cerere de stramutare in baza art 55 CPP.
se poate solicita acest lucru, insa sunt sanse slabe, cred eu, mai ales daca a trecut o perioada mai mare de 2 ani de la parasirea functiei!
succes!
Potrivit Statutului profesiei de avocat, avocatii - fosti judecatori nu pot pune concluzii la instantele unde au functionat, timp de 2 ani de la incetarea functiei detinute.
In cazul in care a fost depasit termenul de 2 ani, puteti formula cerere de stramutare a dosarului repectiv.
opinia mea este sa depuneti cerere de stramutare, aveti mari sanse ca Inalta Curte sa va admita cererea.
Daca dupa ce s-a incheiat procesul definitiv (cu cateva luni in urma) am aflat ca avocatul partii adverse a fost acum cativa ani CHIAR presedintele Judecatoriei si, implicit, seful judecatorului care a dat sentinta, ce mai pot face acum? Pot reincepe acelasi proces si sa solicit stramutarea? Am sanse sa nu mai platesc cheltuielile de judecata ale partii adverse de la procesul anterior?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutarea procesului. recuperarea cheltuielilor de judecata. popgeorge popgeorge Daca dupa ce s-a incheiat procesul definitiv (cu cateva luni in urma) am aflat ca avocatul partii adverse a fost acum cativa ani CHIAR presedintele ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare vale_li vale_li Buna ziua Am proces de pretentii pe fond si vreau sa fac o cerere de stramutare a dosarului datorita influentei pe care o are avocata partii adverse, insa ... (vezi toată discuția)
Cererea de stramutare se poate judeca la alta curte de apel adi8165 adi8165 Am un dosar in care vreau sa fac o cerere de stramutare datorita influentei doamnei avocat a partii adverse , problema este ca aceasta are o ruda judecator ... (vezi toată discuția)