avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stramutarea procesului. Recuperarea cheltuielilor de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stramutarea procesului. Recuperarea cheltuielilor de judecata.

Daca dupa ce s-a incheiat procesul definitiv (cu cateva luni in urma) am aflat ca avocatul partii adverse a fost acum cativa ani CHIAR presedintele Judecatoriei si, implicit, seful judecatorului care a dat sentinta, ce mai pot face acum? Pot reincepe acelasi proces si sa solicit stramutarea? Am sanse sa nu mai platesc cheltuielile de judecata ale partii adverse de la procesul anterior?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:00, 19 Mai 2011
nu puteti face cerere de stramutare pt un dosar solutionat. cererea este fara obiect.
Chiar daca acum am aceasta proba care dovedeste ca sentinta din procesul meu anterior putea fi influentata de faptul ca avocatul advers care a castigat, a fost chiar seful judecatorului care a dat acea sentinta?
popgeorge a scris:

am aflat ca avocatul partii adverse a fost acum cativa ani CHIAR presedintele Judecatoriei si, implicit, seful judecatorului care a dat sentinta,

Ce inseamna "acum cativa ani"?
Pentru ca, potrivit Statutului profesiei de avocat, avocatii - fosti judecatori nu pot pune concluzii la instantele unde au functionat, timp de 2 ani de la incetarea functiei detinute.

Cu siguranta mai mult de 2 ani
Chiar daca procesul mai era inca pe rol, si tot nu aveati motiv de stramutare a dosarului, trecand mai mult de 2 ani, .dar acum ca dosarul este solutionat definitiv si irevocabil, nici o sansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea procesului popgeorge popgeorge Se poate muta procesul in alt a parte daca avocatul partii adverse a fost presedintele acelei Judecatorii? (vezi toată discuția)
Nelamurire! razvandicu razvandicu Am o dilema si nu stiu cum sa procedez!Avocatul meu a facut cerere de stramutare a unui litigiu de munca eu fiind reclamant,acum 4 luni de zile!Intre timp mam ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare vale_li vale_li Buna ziua Am proces de pretentii pe fond si vreau sa fac o cerere de stramutare a dosarului datorita influentei pe care o are avocata partii adverse, insa ... (vezi toată discuția)