Buna ziua.Ce se intampla in cazul in care o familie(neavand copii, avand doar mostenitori lasati prin testament) cumpara un teren, il utilizeaza 18 ani,plateste impozit si inainte de a muri acestia, fiul celui care a vandut terenul intra abuziv pe bucata de teren si mai mult construieste fara plan de constructie in timp ce cumparatorii sunt inca in viata?persoana care a intrat abuziv se folosete de faptul ca in declaratia vanzatorului de teren de mana scrisa in momentul vanzarii terenului tatal sau a scris ca "a dat in folosinta", deci nu scrie vandut, in schimb in declaratia cumparatorului scrie"am cumparat de la x".ar avea familia mostenitoare (mostenitorii din testamentul cumparatorului) vreo sansa sa recupereze ternul?sau macar ar exista sansa ca persoana care a intrat abuziv sa fie sanctionata in vreun fel?unde ar trebui sa se adreseze familia respectiva?
Nu cred ca mostenitorii din testament( legatarii) au vreo sansa, de fapt nici nu pot mosteni un lucru pe care testatorul nu il avea in proprietate.Faptul ca o parte detinea un act prin care terenul era dat in folosinta , iar cealalta parte avea un act prin care,,declara" ca a cumparat, e foarte ciudat, normal ambele parti ar ri trebuit sa aiba acelasi act.Daca terenul a fost dat in folosinta , cel care l-afolosit, indiferent cat timp, nu puatea deveni proprietar sica atare nici sa lase testament pe ceva ce nu detinea.Cel care a intrat sa-si construisca pe teren era indreptatit in calitate de mostenitor al celui care daduse terenul in folosinta.
Legea 10/2001
flaviusnet
rezumand o revendicare facuta pe baza legii 10, actiune inceputa in urma refuzului primariei de a raspunde favorab il la pretentiile tatalui meu:
imobil ... (vezi toată discuția)