Va rog frumos sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema:
In 2009 am incheiat un contract de voce pe 2 ani si am primit la oferta un telefon mobil si "N" minute in retea cu "X"euro.Dupa un an de zile ,am primit din nou o oferta(telefonica de la operator) cu valoarea abonamentului ceva mai mare si mai multe minute.Oferta aceasta cuprindea si un telefon mobil gratis si un contract de abonament pe 1 an(promotie de care eu nu am putut beneficia)dar am fost incantata de abonament,mai ales ca in cazul meu acel an de zile se suprapunea cu cel ramas din vechea oferta.Acum cei 2 ani de contract expira si am vrut sa reziliez contractul,dar m-am trezit ca mai am un an de contract(deci in total 3 ani)pentru o simpla oferta de abonament la care nu am beneficiat de nici o promotie.Deoarece ,pentru ce am primit, contractul imi expira luna viitoare,as putea sa impun rezilierea contractului pentru acest an suplimentar,pentru care nu am avut nici un fel de gratuitati si pentru abonamentul oferit oricum am platit mai mult lunar, decat in primul contract?
Va confruntati cu situatia in care dvs cu ocazia acceptarii promotiei care include telefon mobil avantaj dvs,mai prevedea si contract abonament 1 an,care a fost adaugat ,fata de perioada deja contractata de dvs in 2009,respectiv dvs figurati in evidente cu contract 3 ani
Rezilierea unilaterala ,inainte de termenul contractual prevazut,va obliga la plata de sume compensatorii
Facilitatea cu care va luat ochii operatorul de telefonie=telefonul mobil gratuit ,in realitate,din punctul de vedere al interesului operatorului ,a fost acela de asigurare de plata lunara servicii aferent unui nou contract pe perioada de 1 de zile
Dar telefonul mobil gratuit l-am avut la incheierea primului contract pe 2 ani si expira facilitatea aceasta acum.Deci l-am achitat in 2 ani de abonament.
La schimbarea optiunii dupa un an de zile nu am mai beneficiat de nimic altceva decat de un tarif mai mare la un nou tip de abonament(cu toate ca si acesta oferea gratuitati).Deci au mai prelungit un an pentru "nimic". De aceea nu stiu pentru ce ar trebui sa platesc sume compensatorii. In plus nu am nici un angajament si pur si simplu ii anunt ca nu le mai achit facturile de la acea data.