avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actionar in srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actionar in srl

buna seara daca ma puteti ajuta si indruma ,detin ca actionar in sc ,srl 20% parti si asi vrea sa renunt sa ies din firma ,fara sa am pretenti la ceva din firma respectiva asi vrea pur si simplu sa scap de acele parti dar respectiva nu este de acord cu plecarea mea deoarece ea mai detine o sc si este unic administrator in ea ,daca eu plec ea nu poate sa detina 2 sc ca administrator unic si nu imi semneaza si nu imi stampileaza nimic iar eu fara acte nu stiu ce sa fac ,poate ma invatati ce sa fac multumesc.
Cel mai recent răspuns: meruta florentina , utilizator 10:16, 24 Mai 2011
In functie de motivele pe care le aveti, puteti rezolva situatia, dar numai pe cale judecatoreasca. Va trebui sa faceti dovada imposibilitatii de continuare a activitatii.Va recomand avocat.
Dar se poate, nu va imaginati ca nu exista solutie.O societate presupune existenta unui acord al asociatilor. La dvs. aceasta intelegere nu mai exista. Va trebui analizat actul constitutiv, statutul si situatia exacta actuala a relatiilor dintre asociati si activitatii societatii.

succes
av. Ileana Schwarz
Cautati sa vindeti partile sociale detinute altei persoane, nu celuilalt asociat.
am inteles ca sc este mutata pa ilfov si nu mai functioneaza pe ea dar nici inchisa nu este ca are datori pe ea ,pe sc a cumparat in leasing o vila dar am inteles ca a luat+o banca ,nu mai platise rate de mult ,nu stiu ce inseamna asta si cu ce ma afecteaza pe mine dar vreau sa scap ,sa inteleg ca trb sa merg la avocat sa deschid proces ?
Daca exista intelegere cu celalalt asociat va recomand o solutie...Iesiti din societate din calitatea de asociat si in locul dvs. va intra in calitate de asociat persoana juridica societatea comerciala a carei asociat unic este asociatul dvs. Este o modalitate care din punctul meu de vedere va este cel mai la indemana, in caz contrar neavand decat alternativa de a solicita instantei retragerea din societate in conformitate cu art. 226 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. SUCCES!
Buna ziua ,nu am inteles prea bine partea cu persoana juridica ,daca puteti sa-mi explicati mai pe intelesul meu multumesc

Alte discuții în legătură

Drept penal al afacerilor AnnaMaria03 AnnaMaria03 Prin rechizitoriul din data de 03.12.2014, procurorul A.B. de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 București a dispus trimiterea în ... (vezi toată discuția)
Decizie asociat unic florry21 florry21 Buna ziua! Sunt asociat unic si administrator la o firma SRL, infiintata in mai 2014. Pe aceasta firma mai este un administrator, colega mea. Ideea este e ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)