avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rezolutie procuror
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rezolutie procuror

Buna ziua!

As dori sa va cer opinia in urmatoarea chestiune!

In luna martie a acestui an am fost depistat de aparatul radar pe dn1 cu viteza de 159 km/h.In urma acestui fapt carnetul mi-a fost retinut pe o durata de 90 de zile.Eu am depus contestatie la procesul verbal, insa neavand permisul de conducere asupra mea in momentul in care am fost oprit de agent, nu am stiut de procedura care implica ducerea certificatului de grefa de la judecatorie la sediul politiei. Drept urmare in luna mai cand am fost oprit la un control de rutina pe raza judetului Constanta mi s-a intocmit dosar de urmarie penala pentru conducere fara carnet!Am dus certificatele de grefa care atestau ca contestatia nu era inca solutionata inca din prima saptamana de la deschiderea dosarului.Cu toate acestea dosarul meu a ajuns deabia pe data de 8 iulie la parchet(unde din cate am inteles de la domnul politist care s-a ocupat de caz a ajuns cu NUP).Am contactat telefonic parchetul din Constanta, eu fiind din Brasov sa aflu cam cat mai dureaza pana obtin rezolutia si raspunsul a fost unul sec :"Avem dosare nesolutionate din luna mai".Intrebarea mea ar fi: As putea face ceva sa grabesc mersul lucrurilor la parchet, sau macar sa mi se elibereze o dovada cu drept de circulatie?Sunt constient ca gresala este a mea, dar mi se pare un pret prea mare pentru necunoasterea unei proceduri, care ar fi trebuit sa imi fie adusa la cunostinta pana la urma de Politie.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:51, 10 Iulie 2008
Permisul de conducere fiind retinut trebuie sa aveti o dovada inlocuitoare. Cu avizul procurorului politia va poate acorda drept de conducere pe perioade de cate 30 zile pana la definitivarea dosarului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de circulatie claudia violeta claudia violeta In luna octombrie mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 1 luna. Am contestat procesul verbal si m-am prezentat cu certificatul de grefa la ... (vezi toată discuția)
Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu dovada de circulatie!? RobuG RobuG Sunt din timis si am fost prins in circulatie cu un autoturism radiat. Am fost sanctionat adica dosar penal, permisul a ramas la politie si mi-au dat dovada de ... (vezi toată discuția)