avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducere cu dovada de circulatie!?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducere cu dovada de circulatie!?

Sunt din timis si am fost prins in circulatie cu un autoturism radiat. Am fost sanctionat adica dosar penal, permisul a ramas la politie si mi-au dat dovada de circulatie pana la solutionarea cazului ( solutie : NUP + 1000 lei amenda + 3 luni suspendare) In perioada in care am avut dovada am facut un drum de Suceava , la Bistrita am primit o amenda pentru centura am prezentat toate actele mai putin permisul ( le-am aratat dovada valabila) . Dupa aceea am mai avut o prelungire a dovezii de circulatie, cazul fiind inca nesolutionat, intr-un final am primit sanctiunea mai sus mentionata. Am dat examen de reducere a perioadei de suspendare de la 3 luni la 1 luna ( luat si notat pe dovada)
Acum apare problema la Bistrita mi- au facut dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat . Am sunat sa vad ce ce si au zis ca asa figurez in baza de date la Timisoara . M-am dus cu dovada la circulatie si mi-au zis ca intradevar este gresala lor "dar nu am ce face pana nu se rezolva la Bistrita"
Cei de la Bistrita au zis la fel " daca rezolv cu Timisoara nu este nici o problema"
Ce sa fac in cazul asta ? Politia timis recunoaste gresala dar nu face nimic desi au dovada clara ( si nu-mi pot ridica permisul figurand cu dosar penal la Bistrita)
Iar Bistrita nu inchide dosarul pana nu modifica , rectifica Timisoara starea permisului la data respectiva ( cand am luat amenda la Bistrita)
Cum se procedeaza in cazul asta? Nimeni nu cedeaza iar eu sunt prins la mijoc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 09:21, 29 Februarie 2012
Adresaţi-vă cu un memoriu şefului serviciului poliţiei rutiere Timişoara; în paralel, solicitaţi audienţă la acesta.

Adresaţi-vă cu un memoriu şi prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa; arătaţi situaţia, anexaţi şi memoriul de la poliţia Timişoara şi solicitaţi ca în dosar să se dispună neînceperea urmăririi penale, ţinând cont că există probe în acest sens (dovada valabilă la data săvârşirii faptei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis suspendat Daniel85 Daniel85 Pe data de 31.11.2008 mi s-a suspendat permisul de conducere pentru numere expirate in judetul Salaj iar eu sunt din Vaslui. Problema mea este cand o sa imi ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere expirate, doua abateri! va rog ajutati-ma cu un sfat Robertrobi Robertrobi Buna seara. As avea o intrebare , In ziua de 15.08.2014 am fost oprit de catre un echipaj de politie eu avand numere expirate la masina mi sa retinut ... (vezi toată discuția)
Conducere cu numere de inmatriculare provizorii expirate sebastian.34 sebastian.34 am condus masina de firma cu numerele provizorii expirate. am fost oprit de politie mi-au retinut permisul si numerele. am cerut sa fiu escortat de politie ... (vezi toată discuția)