avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Noua taxa auto 20.05.2011
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Noua taxa auto 20.05.2011

NOUA TAXA AUTO VA ARATA CAM ASA: Prima varianta ar fi aplicarea unei taxe auto la toate masinile second-hand vandute in Romania, inclusiv la cele deja inmatriculate pentru a nu mai exista niciun fel de discriminare intre masinile vandute in tara si cele din afara.

O alta posibilitate ar fi introducerea unei taxe de poluare aplicate anual, aceasta urmand a fi o taxa pentru posesie si nu pentru prima inmatriculare. Astfel, masini ar fi taxate in functie de nivelul de poluare.

Acest sistem este cunoscut in Italia unde se numeste ''pasaj'' si la fiecare transfer de propietate se plateste intre 3-700 euro iar impozitul anual tot cam asa 2-700 euro.
Aceasta formula a intrat in discutie si anul trecut insa OUG 118/2010 a luat alta forma.
Exemplu imobil tip apartament: se plateste impozit si transfer de propietate. :sorry:
Cel mai recent răspuns: Florin Florin , Alte profesii 23:24, 1 Iulie 2011
Potrivit Legii 189/1999 trebuie mai întâi să se constituie un comitet de iniţiativă. Se inscriu toti care isi manifesta dorinta de a schimba acea lege.
Intr-adevar s-a revenit la formula care preconizase dv. Iar retroactivitatea era ceva nebanuit. Si ce despre cele care nu vinde masina ci doar aduce prin repatriere, fiind cumparata de mai mult de doi ani in afara granitei, dar la UE?. Cate de mii de romani care se intoarce in tara?. Si cate alte, ca si mine, ce avea o masina cumparata in 2004, si vrea sa se imatriculeze aici, fara sa o vand?. Judecatori vor fi incodata deranjati pana se oboseasca si sa se alature guvernului prin respingerea cereri. Asa se practica si in Spania cu alte treburile. Se vede ca aici Guvernul Boc, parlamentari, invata doar ceea ce le intereseaza, si nu ceea ce este mai liberal pe occident.
Stimate domn

Emitem pareri insa asta nu ajuta si nu schimba norma de drept. Astfel, judecatorii nu au nici o treaba cu taxa, nu pricep la ce v-ati referit. Ceea ce e bine de stiut ca noua formula are un singur scop: incasarile cu orice mijloc si sa nu isi imagineze careva ca s-a facut un studiu de impact sau sa gandit cineva la cetatean. Suntem pe locul 2 mondial la numarul taxelor cu un numar de 121 taxe.
De observat viclenia cu care guvernarea ''face intrare'' noii legi (taxa auto):
- in norma valorile de taxare sunt mici, reduse cu 20-30%
- in presa si mass media se bate toba ca ''reducem taxa auto''
- Boc spune ca am iesit din recesiune
insa aceasta viclenie ascunde colti mari gen TAXARE ANUALA indiferent ca vb. de autoturisme deja inmatriculate (cca. 3-700 euro/ an), TAXA TRANSFER PROPIETATE (CCA. 2-700 EURO)...astfel e pregatita populatia.
Ceea ce ma deranjeaza ca suna ca un merit, ca o lauda, realizare pe care si-o atribuie conducerea actuala. #-o
buna am si eu o intrebare cam cat mar costa sa imatriculez un fiat stilo sw 2005 ca sunt interesat ............ va multumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa inmatriculare cristianx004 cristianx004 am o masina adusa din austria care arata si functioneaza foarte bine...dar tax a e 2400 euro....nu mi se pare corect si legal sa platim taxa de prima ... (vezi toată discuția)
Auto ioangaspar ioangaspar Ce taxa auto a fost anulata?Sa inteleg ca daca aduc o masina din Germania si vreau s-o imatriculez in tara nu mai platesc taxa de poluare? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare pentru un golf4 nou ,achizitionat in leasing! rodalco2003 rodalco2003 In sept 2008 am achizitionat o masina Euro 4,noua in leasingpe 5 ani.am platit cca 700 euro taxa poluare. pot recupera taxa! aveti mai jos corespondenta pe ... (vezi toată discuția)