buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. tatal meu are un frate, care acum dupa ce parintii lor au murit, acesta vrea sa vanda casa. Tatal meu nu vrea sa vanda, dar nici nu avem bani sa-i dam partea care i se cuvine. Ce putem face?Acum l-a dat in judecata pe tatal meu ca nu vrea sa vanda. Ce putem face? Daca nu avem bani sa- i dam partea ne poate obliga sa vindem? multumesc mult
in cazul partajului succesoral partile pot solicita atribuirea imobilului cu obligarea la plata unei sulte catre cealalta parte.
astfel daca dvs nu aveti bani sa solicitati atribuirea si sa-i platiti sulta fratelui, instanta va atribui aimob catre unchiul dvs.
daca nici una dintre parti nu solicita atribuirea imobilului ,instanta va dispune scoaterea la licitatie a imobilului si impartirea sumei astfel rezultate. riscul unei asemenea partajari este acela ca la licitatie nu se scoate cel mai bun pret,(daca nimeni nu se prezinta at se organiz o alta licitatie , pretul fiind mai mic decat cel la prima licitatie si castigator va fi pretul va fi cel ce ofera mai mult sau singurul ofertant)
alta solutie nu aveti in momentul de fata
Partaj
gaab
Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)