Buna ziua,
Sunt pfa,neplatitor de tva si emit un numar mic de facturi pe an fapt pentru care pe parcursul anilor 2008-2011 am folosit acelasi carnet de facturi, numerele fiind atribuite in continuare pina la epuizarea carnetului , ex:nr1-10/2008:nr 11-14/2009.... nr 42-50/2011.Acum am achizitionat un alt carnet de facturi care va primi o alta serie insa nu stiu cum sa-l numerotez avind in vedere ca voi emite in continuare facturi aferente anului 2011 insa seria facturilor va fi alta.
Va trebui sa merg in continuare cu nr facturilor sau trebuie sa incep cu nr 1?
Va rog mult un raspuns avizat
Buna ziua.
Conform legii trebuie sa faceti o decizie interna, prin care imputerniciti o persoana care sa de ocupe de numerotarea, facturilor, chitantelor................
Incepeti de la nr. 0001 pana la 1000 de ex., in functie de numarul de facturi emise, iar ca serie, iarasi cum doriti, de obicei se pune initiala judetului si primele trei litere sin numele societatii.
Multumesc pentru raspuns.
Asa am procedat, am emis decizie in fiecare an si am aratat ca prima factura din anul respectiv va fi factura cu nr urmator dintre facturile nefolosite din carnetul de facturi, pina la epuizarea carnetului.
Acum ca s-a epuizat carnetul trebuie sa completez un alt carnet de facturi si care va avea serie diferita.
Intrebarea mea este cu ce nr de factura incep noul carnet de facturi avind in vedere ca sunt facturi aferente anului in curs dar seria facturilor este schimbata?Incep cu nr 1 sau dau numere in continuare de la ultima factura din carnetul epuizat?