avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces CEDO speta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces CEDO speta penala

Buna ziua, In anul 2010, luna Octombrie am avut ultima decizie ramasa definitiva si irevocabila. Am facut plangere la CEDO in intervalul de 6 luni.

Intrebarea mea este: avand in vedere ca este o speta penala, cat dureaza, aproximativ ?

Procesele penale nu ar trebui sa fie mai de scurta durata decat cele civile ?

Am trimis formularele in forma finala in luna Martie 2011.

Dumneavoastra cat credeti ca va dura acest proces la CEDO ?

Astept raspuns si va multumesc mult.
Pentru ca o cerere adresata CED sa fie admisibila,este necesar parcurgerea tuturor instantelor nationale
Aveti indeplinita aceasta conditie?
DA. Din acest punct de vedere nu este nici o problema, este admisibila.

Intrebarea este cat va dura procesul la CEDO ? Avand in vedere ca e o cauza penala.

Sper ca imi puteti spune din experienta dumneavoastra ca avocat, cu alti clienti.
daca reusiti sa parcurgeti toate etapele, pana la judecarea "pe fond", procesul la cedo dureaza aproximativ 8 - 9 ani.
8 - 9 ani ? Este ENORM, mai ales pentru o speta penala. In acest timp o sa fie deja reabilitarea, 3 ani si 6 luni iar eu doresc achitarea mea.
Cred ca domnul avocat a vrut sa scrie 8-9 luni. Niciun proces la CEDO nu dureaza 8-9 ani, mai ales pt penal, nici macar la noi nu dureaza atat.

Alte discuții în legătură

Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca ContSters94352 ContSters94352 buna ziua. am fost arestat in 1998 pentru un asa zis viol cu o tipa.am fost judecat si pt faptul ca am vrut sa ma apar singur in instanta am fost condamnat si ... (vezi toată discuția)
Hotarare interna definitiva casata de c.e.d.o lucian79 lucian79 daca dau statul roman in judecata,in urma unui proces penal unde s-a dat hot.definitiva de condamnare de 10 ani,iar curtea europeana gaseste ca s-au incalcat ... (vezi toată discuția)